5 tips om niet aan te komen tijdens de vakantie

Vakantietips

De vakantie staat voor de deur en je wilt natuurlijk heerlijk genieten. Maar laat jij je helemaal gaan aan ijsjes, croissants, pasta’s en alcohol? Of wil jij die kilo’s die je er eindelijk af hebt er ook af houden? In dat geval volgen hieronder een aantal handige tips.

Tip 1. Let op met de tussendoortjes

Heb je een lange reis op weg naar je vakantiebestemming? Of ben je op je vakantiebestemming veel onderweg? Let dan op met je tussendoortjes.

De verleiding is groot op lekker voor chips, dropjes, snoepjes te gaan, maar oh jee, die calorieën tikken dan echt flink aan. Maar wat kan je dan wel eten? Wat dacht je van snoeptomaatjes of plakjes komkommer met een Philadelphia Light naar smaak erop. Ook kan je denken aan een klein handje amandelen, walnoten, pecannoten of pistachenoten. En dan heb je ook de keuze uit knakworstjes (mager 5 stuks), Bifi worstjes, Le Vache que Rit (4 puntjes) en Babybel light (3 stuks). Het grote voordeel van deze snacks is dat ze weinig koolhydraten bevatten, goed vullen en je langer verzadigd houden.

Tip 2. Zorg voor regelmaat

Vaak heb je tijdens de vakantie een ander leefritme. Je kan het vergelijken met de weekenden ook dan heb je een ander leefritme. Je staat op andere tijden op en eet daardoor op andere tijden. Je lichaam houdt van regelmaat, dus laat ook in je vakantie een vast dagritme toe, waardoor jou lichaam rust krijgt en weet waar het aan toe is.

Tip 3. Blijf water drinken

Vaak is het een stuk warmer in de landen waar je op vakantie gaat dan hier in Nederland. Het is al belangrijk om 2 liter water te drinken, maar zeker als het warm is mag je dit niet vergeten. Kan je niet uit de kraan drinken, zorg dat je voldoende flesjes met water bij je hebt. In ons blog 7 tips om (meer) water te drinken, hebben we je al wat tips gegeven om water te drinken.

Tip 4. Let op met welke maaltijden je kiest

Het is niet altijd makkelijk om goede keuzes te maken in een restaurant. Let op met pasta’s en rijst en kies de vlees-, vis- of kipgerechten. PowerSlim heeft in 2015 een heel makkelijk overzicht gemaakt met vakantietips en welke streekgerechten je goed kan kiezen.

Tip 5.  Kies bewust

Het is vakantie en natuurlijk zul je ook af en toe willen genieten van een ijsje of iets anders wat je lekker vindt. Beslis van te voren hoe vaak je tijdens de vakantie wat lekkers gaat nemen en kies eventueel zelfs de dagen dat je dat doet. Dit zorgt ervoor dat je niet elke keer hoeft te beslissen of je gaat voor dat ene toetje. Alleen op de dag dat je besloten hebt het te nemen, neem je ook de rustig de tijd om te kiezen wat je graag wilt eten en dan geniet je er heerlijk van zonder je schuldig te voelen.

Wat doe jij tijdens de vakantie? Heb jij nog andere tips om goed door de vakantie door te komen? Deel ze dan hieronder met ons.