5 tips om van je vakantiekilo’s af te komen

Help_vakantiekilo's_kwijtraken

De vakantieperiode zit er op en tja, die kleren zitten toch niet meer helemaal lekker. Je broek zit net iets te strak rond de benen en die riem moet eigenlijk ook een gaatje losser. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van je vakantiekilo’s af, daarom in dit blog 5 tips om je hierbij te helpen.

1. Start nu!

Hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt om van je vakantiekilo’s af te komen. Natuurlijk zijn er redenen om het nog niet te doen, dat ene feestje of dat etentje, maar zo is er altijd wel een reden om het niet te doen. Plan daarom een datum voor jezelf om te beginnen en houd je daaaraan. Toch last van uitstelgedrag? Waarom wil je eigenlijk afvallen? Kijk eens bij jezelf wat jou motivatie is om af te vallen en ga wat dieper dan alleen dat je kleding wat losser weer zit. Waarom wil je nu echt afvallen? Is je zelfvertrouwen dan groter of voel je je beter over jezelf. Heb je wat meer energie als je die vakantiekilo’s kwijt bent? Wat motiveert jou nou om echt te starten met afvallen?

2. Ritme in je eetpatroon

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Je hebt dagelijks 5 à 6 eetmomenten nodig. Maar vaak sla je een maaltijd over omdat je het druk hebt, of je vergeet het gewoon. Door een maaltijd over te slaan loop je het risico dat je later op de dag lekkere trek krijgt. Wij adviseren altijd, plan van te voren wat je gaat eten de volgende dag en bereid het eventueel alvast voor. Als je vergeet te eten, kan het helpen om een alarm in je telefoon te zetten om je eraan te herinneren dat het weer tijd is om wat te eten.

3. Honger jezelf niet uit

We zien het regelmatig, mensen die gewoon te weinig eten. Of PowerSlimmers die denken dat ze sneller afvallen als ze minder eten. Vaak wordt gedacht “hoe minder ik  eet, hoe sneller ik afval”. Maar dit klopt niet. Je lichaam heeft voldoende voedingsstoffen nodig. Als je niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, gaat je lichaam dit op een ander moment compenseren. Kies daarom niet voor een crash dieet met heel weinig calorieën.

4. Moeilijke momenten

Je bent net lekker aan het afvallen en dan heb je een verjaardagsfeestje. Bereid je hier dan op voor. Maak een “als….dan”plan. Ik hoor je al denken een wat….?!? Neem het voorbeeld van een verjaardag. Bedenk je wat je gaat doen als iemand je een bitterbal aanbiedt. Dus: “Als ik een bitterbal aangeboden krijg, dan zeg ik dat ik niet hoef, omdat ik bitterballen niet zo goed verdraag”. Door je voor te bereiden op verschillende moeilijke situaties heb je een antwoord klaar en wordt je niet verrast.

5. Samen sta je sterk

Ken je dat? “Maandag ga ik beginnen” om vervolgens dinsdag weer afgehaakt te zijn. Door te kiezen voor een coach die jou begeleidt heb je een stok achter de deur. Hiermee vergroot je de kans op succes enorm. Wist je dat veel succesvolle mensen een coach hebben die hen helpt hun doelen te behalen? Heb jij wat hulp nodig, dan helpen wij je graag!