Drie simpele tips om je lichaam gezonder te maken

Drie_simpele_tips_om_je_lichaam_gezonder_te_maken

Zoals we allemaal weten bestaat er (helaas) nog geen ultieme oplossing om snel af te slanken, en vooral om dan slank te blijven. Het is allemaal een combinatie van voeding, levensstijl, beweging, gesteldheid van de geest en de genen die wij hebben geërfd.

De oplossing voor de slanke lijn

Dus wij gaan hier niet vertellen dat wij dé oplossing hebben gevonden voor een slanke lijn in slechts 10 dagen, met een resultaat dat de rest van je leven voortduurt. Wat gaan wij dan wel vertellen? In dit blog geven wij jou drie makkelijke tips om je gezondheid te verbeteren. En wat zo fijn is aan deze tips: ze zijn makkelijk vol te houden, goedkoop en absoluut niet vies! Ik zou zeggen lees verder en begin vandaag nog.

Wij van Body Unlimited geloven dat je een slanke lijn alleen kunt verkrijgen én behouden door jouw levensstijl aan te passen. Echter dit is voor veel mensen niet makkelijk. En dat komt niet zozeer dat zij het niet kunnen, maar meer dat de manier waarop zij het aanpakken niet werkt. De meeste van ons besluiten dat zij gewicht willen verliezen of gezonder willen gaan leven, en dan vind er gelijk de volgende dag een ontzettende verandering in hun eet- en leefgewoontes plaats. Echter volhouden, dat is nu net waar het grote probleem ligt. En als je het niet volhoudt, dan stap je dus gewoon weer terug in je oude patroon! Herkenbaar?

Stap voor stap

Wat nu als je vandaag besluit gezonder te gaan leven, door drie simpele veranderingen in je eet- en leefgewoontes te veranderen? Toegegeven, dit is niet de oplossing, maar als je dit doorvoert, en volgende maand, een andere verandering doorvoert, dan worden deze gewoontes onderdeel van jouw nieuwe levensstijl. En dan is het wel vol te houden. Proberen? Ga samen met ons de uitdaging aan en pas de volgende drie tips de komende maand toe in jouw leven.

Tip 1: Kaneel

Kaneel Body Unlimited

Okay, toegegeven, kaneel helpt je niet om kilo’s tegelijk af te vallen. Maar door iedere dag kaneel aan jouw voeding toe te voegen helpt het je bij het afslanken. Het zit namelijk zo: Kaneel heeft een positief effect op je bloedsuikerspiegel. Een stabiel bloedsuikerspiegel zorgt er weer voor dat je minder insuline aanmaakt. Insuline bevordert de vetopslag. Dus hoe minder insuline, de minder vet er wordt opgeslagen. Simpel! Daarnaast is kaneel super gezond voor je lichaam en bevorderd het de spijsvertering en geeft het je meer energie. En het leukste van alles is … het is erg lekker!

Gebruik ongeveer 1 theelepel kaneel per dag. Je kan dit bijvoorbeeld door je koffie of thee roeren (nee niet de kant en klare kaneelthee drinken), ook lekker door yoghurt, ontbijtgranen of door een fruitsalade roeren. En natuurlijk kan je het prima in een smoothie verwerken.

Tip 2: Paranoten

Body Unlimited Paranoten

De schildklieren bevinden zich in aan beide zijde van jouw nek. Zij geven van die bobbels als je verkouden bent, de zogenaamde opgezette klieren. De schildklier reguleert jouw spijsvertering. Een te trage schilklier zorgt ervoor dat gewicht (lees vet) verliezen heel moeilijk wordt. Door voeding te eten die de schildkier stimuleert kan je op een natuurlijke manier je hormonen optimaliseren en jouw stofwisseling stimuleren.

Om jouw schildklier te optimaliseren heb je Selenium en Jodium nodig. Slechts drie Paranoten (Brazil Nuts) per dag bevatten voldoende Selenium. Jodium (1 mg/dag) kun je binnen krijgen door het eten van zeewier (algen) of het supplementeren van Spirulina en/of Chlorella (1 theelepel per dag in een glaasje water roeren en opdrinken).

Tip 3: Cacao

Body Unlmited Cacao

Ja echt waar, cacao is supergezond. En dagelijks hiervan snoepen is absoluut aan te raden. Echter cacao betekent niet dat je alles waar chocola op staat zomaar naar binnen moet werken. Cacao is namelijk een onderdeel van chocola. Cacao is het pure ingrediënt dat de chocolasmaak geeft, en chocola is een combinatie van cacao, suiker en vet. Hoe meer cacao er in de chocola zit, des de puurder het chocola.

Hoewel cacao niet direct een effect heeft op jouw slanke lijn, heeft het een positief effect op verschillende lichaamsprocessen, die door het verbeteren ervan weer bijdragen aan een gezonde slanke lijn. Zo heeft cacao (of eigenlijk de Flavonoïden in de cacao) een bloeddrukverlagend effect, de bloedvaten worden gezonder en de bloedsomloop gaat beter functioneren, ook heeft het invloed om het cholesterolgehalte, werkt het ontstekingsremmend en gaat het veroudering tegen.

Het beste is om rauwe cacao nibs (eetlepel per dag) te kiezen. Deze kan je bijvoorbeeld door de yoghurt roeren, in een smoothie verwerken of gewoon lekker opknabbelen. Kies je voor chocola, neem dan een variant die zo puur mogelijk is (70 % cacao en meer) en eet 1 of 2 blokjes per dag.

Tips of vragen?

Nou, zijn dit makkelijke, lekkere en vooral goed vol te houden tips of niet? Heb jij nog meer tips, bijvoorbeeld hoe je de producten in een lekker recept kan verwerken, deel ze dan hieronder. Heb je een vraag, stel deze ook hieronder en wij beantwoorden ze graag.