Collageen_lichttherapie_jongere_stralende_huid
Wat is Collageen Lichttherapie

Collageen lichttherapie is een aangename behandeling waarbij de huid wordt blootgesteld aan zacht roze licht ter bevordering van de gehele huidfunctie. De therapie is zeer geschikt voor de vrouwelijke huid maar absoluut ook een aanrader voor de mannelijke huid! De werking is niet plaatselijk maar heilzaam voor uw gehele huid van kruin tot teen.

Wat wordt bedoeld met 633 Nanometer?

633 Nanometer is de frequentie waarop onze speciale collageenlampen hun meest effectieve bereik hebben. Licht wordt ingedeeld in een bandbreedte. De bandbreedte voor zichtbaar licht loopt van 400 tot 780 Nanometer en op 633 Nanometer is de kleur van het licht roze tot rood. Deze lichtgolven dringen tot wel 5 mm diep in de huid en de werking kan wel 8 tot 10 mm diep doordringen.

Wat mag ik verwachten van de behandelingen?

Door middel van de licht behandelingen (licht is energie) wordt de doorbloeding van de huid sterk gestimuleerd waardoor zuurstofrijk bloed wordt aangevoerd, afvalstoffen worden afgevoerd en de gehele huidfunctie als het ware weer tot leven wordt gewekt. Dit gehele proces maakt dat het huidbeeld sterk verbetert en de cellen die verantwoordelijk zijn voor de collageen en elastine aanmaak (fibroblasten) worden aangezet tot productie van nieuw collageen en elastine.

Na hoeveel behandelingen ga ik iets merken?

Bij veel van onze klanten is er na 3 a 4 behandelingen al een verschil merkbaar, de huid wordt zachter en poriën verkleinen zich. Voor het volledige effect en met name voor het verstevigende effect zijn er echter minimaal 30 behandelingen nodig!

Waarom zijn er 30 behandelingen nodig voordat ik een verstevigend effect kan verwachten?

Het proces tot aanmaak van collageen in de huid duurt 45 tot 90 dagen en een kuurkaart van 30 behandelingen dient in een periode 12 tot 14 weken te worden doorlopen

Kan ik ook een 10 of 20 rittenkaart kopen?

Dit kan uiteraard ook maar om het volledige effect van deze therapie te ondervinden bevelen wij toch minimaal een 30 rittenkaart aan. Om deze kuur van 30x te vervolgen is het bijvoorbeeld uitstekend dit telkens met een 10 rittenkaart te doen maar levert een 30 rittenkaart jou het meeste voordeel op.

Als ik echt niet meer dan 10x wil is dit dan toch mogelijk en wat mag ik dan verwachten?

Bij een 10 rittenkaart wordt er wel degelijk wat bereikt. We spreken dan met name over een vitaliserende werking. De stofwisseling wordt geactiveerd, de huid ontgift en de structuur van de huid begint zich te verbeteren.

Hoe zit dit met een 20 rittenkaart?

Bij een 20 rittenkaart worden de effecten zoals bij een 10 rittenkaart versterkt maar begint de huid zich ook wezenlijk te verbeteren. Zo wordt littekenweefsel zachter, verbetert de huidskleur zich en wordt het herstellend vermogen van de huid sterk verbeterd.

Wat doe ik na 30 behandelingen, moet ik het dan bijhouden en zo ja hoe vaak?

Na 30 behandelingen is er bij 94% van de klanten sprake van een duidelijke verbetering van de collageenstructuur in de huid en is de volledige huidfunctie geoptimaliseerd. Indien je de behandeling na 30x staakt zal jouw huid weer langzaam terugvallen in de staat waarin hij zich bevond voor aanvang van de behandeling. Mensen met bepaalde specifieke huidproblemen zullen dit sneller merken. Aangeraden wordt daarom ook om de behandelingen met 1 a 2 keer per week te continueren zodat het effect zich nog verder uitbouwt en belangrijker nog, de huid in optimale conditie blijft.

Moet ik voor de behandeling mijn huid nog behandelen?

Het proces van huidverbetering middels collageen lichttherapie wordt versterkt indien je jouw huid regelmatig scrubt en jouw gezichtshuid zo nu en dan eens reinigt middels een goede peeling. Welke producten je hiervoor kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld de producten van Perfect Age Beauty Center. We raden overigens wel aan jouw huid goed te reinigen alvorens je op de collageenbank plaatsneemt!

Hoe voelt een behandeling aan, is dit pijnlijk of erg warm?

Een behandeling onder de Collageen Lichttherapie bank is zeer aangenaam te noemen. Er is geen sprake van extreme warmte en de behandeling is al helemaal niet pijnlijk te noemen. Veel van onze klanten vallen snel in een soort korte slaap en merken duidelijk dat het toestel ze energie geeft. Mensen met winterdepressies en/of stemmingswisselingen hebben dan ook veel baat bij de behandelingen!

Het apparaat ziet eruit als een zonnebank, wordt je er ook bruin van?

Nee, het toestel werkt alleen met zichtbaar licht en van UV straling is geen sprake!

Als ik een 30 rittenkaart aanschaf, hoeveel keer per week moet ik er dan onder?

In het begin van de 30 rittenkaart is de intensiteit wat groter. Afhankelijk van jouw huidbeeld en leeftijd is de behandelintensiteit 3 keer per week 20 minuten gedurende de eerste 2 tot 5 weken. Daarna volbreng je de 30 rittenkaart met 2 behandelingen per week. Voor het meest optimale effect dien je je te houden aan het vooraf overeengekomen kuurschema.

Ik ga over 3 weken op vakantie voor 2 weken, wat te doen?

Voor het meest optimale effect dient de kuur volledig en stipt te worden doorlopen. Indien je een korte vakantie hebt geboekt is dit niet heel vervelend maar om in de beginperiode direct 2 weken te moeten onderbreken is niet raadzaam. Je kunt in dat geval beter direct na de vakantie starten.

Mag ik dezelfde dag dat ik onder een collageenapparaat ben geweest ook onder de zonnebank?

Het is zeker niet aan te raden om de huid op dezelfde dag bloot te stellen aan een intense warmtebron zoals een zonnebank, sauna en of een uitgebreide zonnesessie op bijvoorbeeld het strand. Het collageentoestel stimuleert zeer effectief de doorbloeding en het gebruik van een intense warmtebron kan de huid op deze wijze overbelasten en is derhalve niet aan te raden.

Ik ben zwanger, mag ik nu wel onder de collageenbank?

Een sessie onder de collageenbank kan voor zover wij kunnen beoordelen geen kwaad voor de ongeboren vrucht. De collageenbehandeling brengt de huid in optimale conditie en stimuleert de aanmaak van collageen en elastinevezels wat ondersteunend werkt tegen het ontstaan van bijvoorbeeld striae.

Ik heb acne, Psoriasis, eczeem of andere huidproblemen, mag ik hiermee op de collageenbank?

Van veel huidproblemen is door onze praktijkervaring inmiddels bekend dat de collageenbank heilzaam werkt. Het resultaat verschilt echter sterk van individu tot individu maar over het algemeen is er absoluut sprake van een verlichting van de klachten.

Ik ben onlangs geopereerd en de wond is nog niet volledig genezen, mag ik op de collageenbank?

Voor wondgenezing adviseren wij met name gebruik te maken van de collageenbank. Met name tussen de 10 en 20 behandelingen treedt duidelijk een sterk huidgenezend effect op. Zo is er ook veel positief effect behaald met oudere huidverwondingen waarbij de genezing van nature niet volledig optrad maar door middel van de collageen lichttherapie uiteindelijk wel!

Zijn er leeftijdsgrenzen aan het gebruik van collageen lichttherapie?

In principe zijn deze grenzen er niet, collageen is iets dat we van nature minder aanmaken vanaf ongeveer ons 27ste levensjaar. Behandelingen zijn derhalve vanaf die leeftijd zinvol als het gaat om het bevorderen en behouden van de stevigheid van de huid. Voor huidproblemen is het toepassen van de lichttherapie echter ook al zeer zinvol en wenselijk op jongere leeftijden. De therapie kent ook geen bovengrens en er is ons bijvoorbeeld bekend dat ouderdomsvlekken verminderen door de behandeling. Belangrijker is echter er nog maar eens op te wijzen dat de behandeling energie geeft en je mentale gesteldheid sterk bevordert, een kuur in de wintermaanden is dus absoluut een aanrader!