Gaat elke pondje door het mondje?

Elk_pondje_door_het_mondje

Een veel gehoord gezegde: Elk pondje gaat door het mondje. Dat is zeker waar, maar niet elk pondje dat door het mondje gaat wordt opgeslagen als vet. Waarom verschilt dit dan zo van persoon tot persoon? Er zijn namelijk genoeg mensen die gezond eten, maar toch niet afvallen of zelfs aankomen. Hoe kan dit nou? En is er wat aan te doen?

Kijk, als jij lekker veel snoept, suiker gebruikt en koolhydraten en vetten verorbert, dan weet je dat die overtollige kilo’s een oorzaak hebben uit jou voedingspatroon. Maar wat nu als jij gezond eet, suiker en koolhydraten met mate gebruikt en ook jouw waterhuishouding op orde is? En nog val je niet of nauwelijks af, of erger nog, je komt zelfs wat aan. Wat doe je dan verkeerd?

Wat doe je verkeerd

Helaas zijn er genoeg mensen die denken dat ze heel gezond eten, maar als ze de optelsom maken, blijkt er toch wel het één en ander in hun voedingspatroon te zorgen voor het gewichtsprobleem. Kleine aanpassingen kunnen dan al wonderen verrichten. Jouw Body Unlimited Voedingscoach bespreekt dit graag met jou, zodat je zeker weet of je op de goede weg bent.

En als je voeding nu goed is, en nog val je niet af! Wat dan?
Als je zeker weet dat je voeding en vochthuishouding goed is, dan gaan we naar andere factoren kijken die ervoor kunnen zorgen dat het lichaam geen vet verliest.

Medicijnen

Helaas slikt een groot deel van de Nederlandse bevolking medicijnen. Van een aantal medicijnen is bekend dat dit van invloed is op de stofwisseling. Zo is het bijvoorbeeld voor mensen die insuline en antidepressiva gebruiken een hele strijd om af te slanken. Van andere medicijnen, zoals bv Prednison kom je kilo’s aan, en ook de anticonceptiepil kan invloed op jouw stofwisseling uitoefenen. Gebruik je medicijnen? Lees dat goed de bijwerkingen, en check bij de behandelend arts of de medicijnen van invloed kunnen zijn op jou gewicht.

Ziektebeelden

Naast medicijngebruik zijn er ook verschillende ziektebeelden die problemen met het gewicht kunnen veroorzaken. Zo heb je bijvoorbeeld een trage schildklier, die de stofwisseling flink omlaag haalt waardoor afslanken wel heel moeilijk wordt. Maar wat nu als je een spierziekte hebt, en daardoor ook minder tot niet kan bewegen? Gelukkig kunnen de behandelingen van Body Unlimited hier uitkomst bieden, waar jouw spieren mooi op peil blijven, en dat zonder te sporten.

Overgang

Ja, de hormonen. Die weten wat. Als je overgang inzet, heeft dit vaak tot gevolg dat de vethuishouding veranderd. Vet blijft ineens zitten op plekken waar je het helemaal niet wil hebben en het weg krijgen is heel moeilijk. De strijd tegen de kilo’s vergt nu veel meer discipline en hard werk, maar ondanks dat is het heel goed mogelijk om de strijd te winnen. En ja, ook mannen hebben last van de overgang, als zijn de symptomen minder dan bij vrouwen. Het gewichtsprobleem is echter heel goed merkbaar bij de meeste mannen.

Stress

Naast de fysieke oorzaken is er nog stress, waar bijna iedereen wel een keer last van heeft. Hoewel stress niet fysiek is, uit het zich wel fysiek, omdat het de hormoonhuishouding totaal ontregelt. Ervaar jij langdurig stress in jouw leven, dan kan het zomaar zijn dat je spontaan aankomt en dat al van een glas water. Door stress te verminderen zal jouw hormoonhuishouding langzaam aan weer naar een normaal niveau gaan. En dan zal ook de stofwisseling weer in een normaal ritme komen. Echter dit heeft wel even tijd nodig. Om het proces te ondersteunen en versnellen kunnen de lymfedrainage behandelingen van Body Unlimited je perfect helpen.

Zuur lichaam

Al bovenstaande oorzaken, slechte voeding en een ongezond leven kunnen ervoor zorgen dat jouw lichaam verzuurt. Is de zuurgraad te laag, dan is jouw lichaam te zuur en werkt de stofwisseling niet meer optimaal. Met gezonde voeding kan je jouw lichaam weer in balans brengen, maar die duurt best lang. Om het proces te versnellen kan je alkalische producten gebruiken. Uiteraard moet je wel eerst vaststellen of je te zuur bent. Dit kan je doen door speciale strips in de urine te houden. Deze strips kan je in een gezondheidswinkel halen.

Help wat nu?

Dit artikel is heel algemeen en stipt de oorzaken maar even kort aan. Wil je meer weten? Dan kan jouw Body Unlimited coach jou helpen om de oorzaken vast te stellen. Zo wordt eerst de voeding en vochtgebruik bekeken, en daarna welke andere factoren van invloed zijn. Aan de hand daarvan krijg je een persoonlijk advies en een eventueel behandelplan.

Heb jij last van andere problemen die het afvallen tegen gaan? Of heb je een oplossing of tip? Deel dit dan hieronder.