Goede voornemens, gaan ze dit jaar wel lukken?

Heb jij dit jaar goede voornemens? Of heb je elk jaar dezelfde voornemens, en wil je ze dit jaar echt halen?  Volgens onderzoek heeft acht op de tien Nederlanders één of meerdere goede voornemens.

Een grote groep mensen met een goede voornemen wil afvallen. En het blijkt ook dat vrouwen beter hun goede voornemens vol te kunnen houden dan mannen. Dus ik daag jou als man en als vrouw uit om jou goede voornemen om af te vallen wél succesvol af te ronden. Daar wil ik je graag bij helpen, en hier alvast een  5-tal tips voor geven

1. Kies voor 1 goede voornemen

Veel mensen willen teveel tegelijkertijd. Meer bewegen, stoppen met roken, afvallen en oh ja, we willen ons ook minder snel druk maken over dingen. Maar ja, waar ligt je prioriteit? Dat is dus een probleem, met een grote kans dat dat geen enkel goede voornemen lukt. Als je je focust op 1 voornemen is de kans van slagen veel groter.

2. Stel realistische doelen

Veel voorkomend is teleurgesteld zijn dat het niet sneller gaat. Want natuurlijk willen we in 1 week alles kwijt zijn. Maar wees realistisch, afvallen kost tijd en het gaat de ene week sneller dan de andere. Als je dit incalculeert is de kans veel kleiner dat je stopt omdat je teleurgesteld bent.

3. Doorgaan

Te vaak zie ik het gebeuren en zeker bij vrouwen. Je gaat 1x de fout in en het is mislukt. Je stopt, want tja je moet natuurlijk het in één keer goed doen. Waarom zo streng voor jezelf zijn? Niemand heeft succes behaald zonder een keer onderuit te zijn gegaan. Dus wees niet zo streng voor jezelf als je een keer de fout in bent gegaan, maar wees trots op jezelf dat je de boel weer herpakt en doorgaat om jou doel te halen.

4. Beloon jezelf

Maak het leuk voor jezelf. We hebben de neiging alleen blij te zijn als we het einddoel hebben gehaald, maar waarom stel je voor jezelf niet tussentijdse kleinere doelen en beloon je jezelf met iets leuks als je zo’n doel hebt gehaald. Je mag trots zijn op die stappen en wat is nou leuker om jezelf tussentijds te belonen? Zo haal jij jou einddoel op een veel leukere manier.

5. Doe het niet alleen

Ik doe het zelf wel, ik heb geen hulp nodig. Herken je dit? Studie heeft aangetoond dat mensen hun doelen beter halen met hulp. Juist op die momenten dat je het moeilijk hebt kan een coach jou juist dat steuntje in de rug zijn voor je. Wij van Body Unlimited staan in ieder geval klaar om jou te steunen en te begeleiden. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen met onze behandelingen of met PowerSlim, plan vrijblijvend een intake, waarbij wij kijken wat jou doelen zijn en hoe wij jou daarbij kunnen helpen.

Natuurlijk ben ik ook nieuwsgierig of jij goede voornemens hebt en of jij nog goede tips hebt om dit vol te houden. Deel ze hieronder, zodat iedereen van kan profiteren.