Hoe maak je koolhydraatarme stamppotten?

Koolhydraatarme_stamppot

Het wordt kouder en dan krijg je misschien behoefte in een lekkere stamppot. Maar ja, die aardappelen kan natuurlijk niet echt tijdens een koolhydraatarm voedingsprogramma. Gelukkig heb ik goed nieuws van je. Het is mogelijk om koolhydraatarme stamppotten te maken. Hieronder lees je hoe.

Stamppot met bloemkool

Bloemkool heeft een neutrale smaak waardoor het als een geweldige vervanger dient voor pasta, rijst en deeg.

Ter vergelijking: 250 gram aardappelen bevat 42,5 gram koolhydraten. Bloemkool bevat per 250 gram slechts 12,5 gram koolhydraten. Dat scheelt maar liefst 30 gram koolhydraten!

Stamppot met knolselderij

Aardappelen kan je ook heel goed vervangen door knolselderij. Van deze knol kan je heerlijke stamppot maken. Snij hiervoor de knolselderij in blokken en kook deze in 15 minuten gaar. Stamp de gekookte knolselderij samen met de groente. Voeg wat nootmuskaat, peper, mosterd, en halfvolle crème fraîche.

Ter vergelijking: 250 gram knolselderij bevat 22,5 gram koolhydraten, tegen 42,5 gram koolhydraten in aardappelen. Dit scheelt dus ook 20 gram koolhydraten.

Stamppot met wortelperterselie

Deze nog vrij onbekende groente bevat slechts 2 gram koolhydraten per 100 gram. Deze is dus zeer geschikt vanaf fase 1 van het PowerSlim programma. Na het koken lijkt de structuur er op die van de aardappel en heeft het een heerlijke zoete, kruidige smaak.

Stamppot met PowerSlim aardappelpuree

De aardappelpuree van PowerSlim is ook voor het maken van stamppotten een echte aanrader. Het is snel klaar omdat je alleen water toe te voegen. Je hebt in no-time een heerlijke stamppot op tafel staan.

In 20 minuten heb je deze heerlijke boerenkoolstamppot voor jezelf op tafel staan.

We zijn natuurlijk ook nieuwsgierig wat jou favoriet is bij het maken van koolhydraatarme stamppotten. Deel het hieronder.