PowerSlim Sinterklaastips 2017

PowerSlim_Sinterklaastips_2107

Vind je het lastig om met zoveel snoepgoed om je heen verantwoord te blijven eten met Sinterklaas? Wij geven je een aantal tips plus PowerSlim-proof Sinterklaasrecepten

Sinterklaas voor fase 1 en 2

  • Warme chocolademelk is het succesnummer tijdens deze feestelijke Sinterklaasdagen. Verwen jezelf met de PowerSlim warme drank chocolade.
    Een tip om deze drank extra smakelijk te maken is om een snufje kaneel toe te voegen of slagroom met zoetstof en speculaaskruiden. De nieuwe witte chocolade drank is ook zeker de moeite waard om te proberen.
  • De PowerSlim biscuitjes speculaas zijn een goed alternatief voor de koolhydraatrijke Sinterklaas lekkernijen.
  • Snijd een aantal PowerSlim repen in mooie driehoekjes. Dit staat feestelijk op tafel en je verrast iedereen met deze verantwoorde lekkernijen.
  • Presenteer de PowerSlim chocoladeparels in mooie schaaltjes. Dit is het perfecte alternatief voor de chocolade pepernoten.
  • Vier je Sinterklaas met vrienden of familie en staat er een uitgebreid diner op de planning? Kook dan een lichte maaltijd met een ruime hoeveelheid groente en voldoende vlees of vis.
  • Zorg dat je niet met honger voor grote verleidingen komt te staan. Wanneer je weet dat er heel wat lekkers voorbij komt, neem dan van te voren een PowerSlim product. Dit geeft je een verzadigd gevoel en zo kun je de verleidingen beter weerstaan.
  • Houd in gedachten: volgend jaar is het weer Sinterklaas, dan kan/mag je weer wat zondigen.
  • Trakteer jezelf op een van de Sinterklaasrecepten, hierdoor ontzeg je jezelf niks en ervaar jij ook een extraatje.

Sinterklaas snoepgoed

Om je inzicht te geven hebben we de voedingswaarden van Sinterklaas snoepgoed vergeleken met producten van PowerSlim. Een goede motivatie dus om te kiezen voor deze varianten!

ProductKcalKoohydraten (gr)
Schuimpje (65 gr)
21851
Speculaas (18 gr)8611,7
Chocolade Pepernoot (35 gr)17820,9
Banketstaaf/letter (100 gr)46243
Chocoladeletter (40 gr)21824,4

PowerSlim Proof ProductKcalKoohydraten (gr)
Sint Schuimpje (65 gr)
1653,0
Biscuit Speculaas (18 gr)745,4
Chocolade Parels (35 gr)15810,1
Amandelletter (100 gr)25818,7
Reep Intense Chocolade (40 gr)1552,9

Tips voor fase 3 en gewichtsbehoud

Nu je weer op gewicht bent, betekent het niet dat je alles weer onbeperkt kunt eten. Al dat lekkers van onze lieve Sint bevat toch de nodige calorieën en koolhydraten. Kies daarom voor een lekkernij die je écht lekker vindt, maar let hierbij wel op de hoeveelheden. Maak ook gedurende de dag verantwoorde keuzes, zodat je extra kunt genieten van jouw favoriete Sinterklaasproduct.

Enkele tips om deze dagen ongeschonden door te komen:

  • Bereid jezelf voor op het Sinterklaasavondje door de rest van de dag meer maat te houden.
  • De verstandigste keuze is natuurlijk om helemaal geen Sinterklaas lekkernijen te pakken, maar dat kan best lastig zijn. Wil je toch iets nemen van al dat lekkers? Maak dan voor jezelf de afweging: wat voor snoepgoed neem ik? Wanneer neem ik dit? En hoeveel neem ik hiervan? Houd jezelf dan wel aan de gemaakte afspraken.
  • Zorg dat je in balans blijft. Laat de zetmeelporties achterwege bij de avondmaaltijd en neem voldoende groente en mager vlees of vis. Drink bij de avondmaaltijd water en geen alcohol of fris. Hierdoor heb je meer ruimte voor een extraatje later op de avond.
  • Maak deze dagen eens wat vaker een lekkere wandeling om de extra calorieën te verbranden. Heerlijk toch, om daarna met tintelende wangen op de bank te kruipen.
  • Ook is het na een stevige wandeling lekker om warme chocolademelk te drinken. Een verantwoord alternatief is de PowerSlim warme drank chocolade. Heb je die niet in huis? Maak het dan zelf met volle melk, een lepel cacaopoeder en vloeibare stevia.
  • Ben je bang dat je teveel gaat snoepen, maak dan een verantwoorde lekkernij met behulp van de PowerSlim recepten!

Sint schuimpjes (1 persoon, fase 1)

Ingrediënten:

½ zakje PowerSlim dessert aardbei
2 eiwitten
1 tl vloeibare zoetstof (5 druppels)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 110 °C en ontvet de mixer en een schaal met azijn en keukenpapier. Klop in de ontvette schaal de eiwitten stijf en klop dan, gedoseerd, het dessert aardbei poeder en de zoetstof erdoor. Leg bakpapier op de bakplaat en vul een spuitzak met het mengsel. Spuit ronde of langwerpige schuimpjes op de bakplaat en plaats deze in het midden van de voorverwarmde oven. Haal de schuimpjes na circa 55-60 minuten bakken voorzichtig van de bakplaat. De schuimpjes mogen nog iets ‘plakkerig’ in het midden zijn.

Pannenkoektorentjes (1 persoon, fase 1)

Ingrediënten:

1 zakje PowerSlim flensje appel karamel
3 tl PowerSlim chocolade hazelnoot pasta

Bereidingswijze:

Bereid het beslag voor de flensjes zoals aangegeven op de verpakking. Bak hiervan 3 kleine, dunne flensjes. Besmeer ze met de chocoladepasta en stapel ze op tot een torentje. Snijd het torentje in kleine taartpuntjes.

Vanillevla met speculaaskruimels (1 persoon, fase 1)

Ingrediënten:

1 zakje PowerSlim vanille pudding ready to go
1 zakje PowerSlim biscuit speculaas

Bereidingswijze:

Een verantwoorde variatie op dit ouderwetse, lekkere Sinterklaastoetje. Verkruimel de biscuitjes en doe deze in de PowerSlim vanillepudding.

Sinterklaas toetje (1 persoon, fase 1)

Ingrediënten:

1 zakje PowerSlim Biscuit Speculaas
3 tl PowerSlim aardbeienjam
100 gr magere kwark

Bereidingswijze:

Verkruimel de biscuitjes en doe deze in een glaasje. Doe hier bovenop de kwark en de aardbeienjam. Vanaf fase 2 kan je er ook 2 aardbeien in schijfjes op doen.

Karamel toffee dessert met speculaaskruiden  (1 persoon, fase 1)

Ingrediënten:

1 zakje PowerSlim dessert karamel toffee
1 tl speculaaskruiden

Bereidingswijze:

Doe 80 ml water in de shaker, de inhoud van 1 zakje karamel toffee en de speculaaskruiden. Goed schudden en verdeel over een tapasschaaltje. Zet 15 minuten in de koelkast. Garneer met wat speculaaskruiden.

Amandelletter (2 eetmomenten, fase 3)

Ingrediënten:

1 zakje PowerSlim amandel koeken
40 g amandelmeel
2-3 eieren
1-2 el roomboter, gesmolten
Amandelaroma
1 tl (vloeibare) zoetstof

Bereidingswijze:

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven op 180 °C. Maal de amandel koeken fijn in de keukenmachine. Voeg in een kom de amandelkruimels, het amadelmeel, de eieren, de roomboter een druppeltje aroma en het zoetstof bij elkaar. Kneed dit totdat er een deegbal ontstaat. Maak van de deegbal een letter. Leg de letter op de bakplaat en plaats deze in de oven voor 15 minuten. Haal de amandelletter uit de oven wanneer deze goudbruin is en laat deze vervolgens even afkoelen. Het recept is voor 2 eetmomenten, je kunt dus ook twee kleine letters maken.

Bron: PowerSlim