Tips om jezelf gemotiveerd te houden tijdens het afvallen

Jezelf_gemotiveerd_houden_tijdens_afvallen

Afvallen is niet altijd makkelijk en gaat vaak met vallen en opstaan. Soms gaat het gewoon niet zo lekker en heb je veel verleidingen. Dan kan het lastig zijn om jezelf gemotiveerd te houden en door te zetten.

Maar er is een aantal tips om jou toch gemotiveerd te houden en deze deel ik graag met jou.

1. Gebruik positieve motivatie

Wij hebben soms de neiging om naar het negatieve te kijken. Bijvoorbeeld: ik pas nog steeds niet in de ene jurk, mijn buik zit nog in de weg, mijn benen zijn te zwaar. Door juist te focussen op wat niet goed is, creëer je negatieve energie. Maar je bent er nog niet, dus focus je op wat je wilt bereiken of al hebt bereikt. Bijvoorbeeld: je kleding zit al losser, je voelt je energieker, je beweegt makkelijker. Deze positieve instelling zorgt voor positieve energie en helpt jou om jou doel te bereiken.

2. Kijk naar wat je al hebt bereikt

Waarom maken wij aan het begin een foto van jou? Tijdens het afvallen, vergeet je soms wat je al bereikt hebt. Dan moet je dat gewoon even zien. Door een tussentijdse foto te vergelijken met je begin foto, zie je hoeveel je al hebt bereikt. Ook jij kan bij je start een foto van jezelf maken en heb je het moeilijk, maak dan weer een foto van jezelf en zie wat je al bereikt hebt.

Mijn tip is altijd, gooi kleding die je te groot is weg, maar het kan handig zijn om 1 broek/rok/jurk te bewaren. Trek deze eens aan, als je het moeilijk hebt en dan zie je ook hoever je al gekomen bent.

3. Kijk wat er goed gaat

Ken je deze gedachte? “Het maakt nu toch niets meer uit, want ik ben toch al de fout ingegaan.” Om vervolgens helemaal los te gaan. Meestal valt de eerdere “uitspatting” in het niet bij wat er volgt. Ik zeg altijd, je bent mens en je kan “fouten” maken, maar je hebt al heel veel dingen goed gedaan. Focus je daarom liever op wat er die dag wel goed is gegaan, op deze manier voorkom je dat je door gaat eten. Geef jezelf een “schouderklopje” hiervoor en ga weer gewoon verder met je afslankprogramma.

4. Stel je eens voor hoe jij je voelt als je jouw doel behaald hebt

Hoe voel jij je als jij je doel bereikt hebt? Heb jij dat voor jezelf duidelijk? Door haarscherp voor de geest te halen hoe jij je zult voelen als je jouw doel behaald hebt, zul jij je nu al een stuk fitter, energieker en zelfverzekerder gaan voelen. Hierdoor is het gemakkelijker om moeilijke momenten door te komen.

5. Doe het niet alleen!

We hebben de neiging alles alleen te willen doen. Studies hebben aangetoond, dan mensen die met behulp van een coach afvallen, hun kan op succes vergroten. Een coach helpt je door de moeilijke momenten heen en is je stok achter de deur, zodat jij het beste uit je zelf kunt halen. In mijn praktijk hoor ik dan ook vaak: Zonder jouw coaching was het met niet gelukt!

Heb jij nog goede tips om jou doel te halen? Deel het hieronder, zodat iedereen er van kan profiteren.