van_vocht_in_enkels_vingers_af

Waarom houdt ik vocht vast?

Elke vrouw houdt rondom of tijdens de menstruatie periode vocht vast, maar houd je daarbuiten ook vocht vast dan kan dit wijzen op blokkades in het lymfesysteem. Dat vocht vast houden uit zich vaak in dikke enkels/voeten en dikkere vingers. Vaak zie je dat als je vocht vasthoudt, het ook lastiger is om af te vallen of dat je uitzonderlijk snel aankomt.

vocht in enkels/vingersLymfedrainage met de LymphoMed

De LymphoMed blijkt het antwoord te zijn voor veel mensen die vocht vasthouden, moeizaam afvallen of uitzonderlijk snel aankomen.

Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor veel lichaams-processen waaronder het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Als deze afvalstoffen niet goed afgevoerd kunnen worden kan dit leiden tot verschillende klachten waaronder vocht vasthouden (Oedeem). Met de lymfedrainage behandeling is het mogelijk het lymfestelsel door te meten en eventuele blokkades op te lossen.

Wat houdt het lymfestelsel in?

Net als de bloedbaan waarin het bloed circuleert, heeft het lichaam een lymfestelsel waar lymfe doorheen stroomt. Het lymfestelsel lijkt veel op het bloedvatenstelsel, met het verschil dat het bloedvatenstelsel een eigen direct pompsysteem heeft, namelijk het hart, terwijl het lymfesysteem afhankelijk is van onze spierbewegingen om de lymfe te laten circuleren en een afvoerend systeem is.

Blokkades in het lymfestelsel

Zoals het bloedvatensysteem kan verstoppen, kunnen er ook blokkades in het lymfesysteem ontstaan. Wanneer het lymfestelsel door blokkades wordt gehinderd in het afvoeren van deze afvalstoffen heeft dit een hoop gevolgen voor jouw gezondheid.

Waarom heb ik dikke vingers/enkels?

De lymfewand is semipermeabel. Dit houdt in dat het vocht uit het lymfevat kan. Dit gebeurt om te voorkomen dat het lymfevat knapt omdat er teveel vocht is dat niet kan doorstromen door blokkades. Je herkent het aan een sok die lang in je been blijft staan, of als je op je huid drukt het putje in de huid blijft staan of dat je ringen niet van de vingers af krijgt. Men noemt dit oedeem.

Bij blokkades in het lymfestelsel kan het lichaam het vocht onvoldoende of niet snel genoeg afvoeren. Dit is vaak de oorzaak van dikke enkels, voeten, handen en (beginnende) spataderen. De lymfedrainage verbetert de vochtafvoer in je lichaam waardoor dikke enkels en voeten verleden tijd zijn.

Al jaren heb/had ik last van zware tot zeer pijnlijke (onder)benen, mede door mijn spataderen. Vooral ‘s nachts waren de klachten soms onhoudbaar.
Dan maar weer uit bed gaan, stukje lopen en weer proberen de slaap te herpakken.

Tot ik de tip kreeg van de lymfedrainage behandeling met de LymphoMed.
Na een introductiebehandeling, bleek ik inderdaad de nodige blokkades te hebben. Na zo’n 10 behandelingen ben ik klachtenvrij.

Het apparaat gaf bij de eerste keer een aantal bokkades aan. Na vijftien keer waren al mijn blokkades opgeheven. De vochtblaasjes onder mijn ogen zijn nu zichtbaar minder maar niet helemaal verdwenen. In mijn enkels waar altijd de afdrukken van mijn sokken stonden zijn nu de afdrukken van mijn sokken vrij rap verdwenen.

Doordat nu de afvalstoffen beter afgevoerd worden voel ik me een stuk energieker. Dit is op zich een hele prettige bijkomstigheid.

Vocht_verliezen_met_lymfedrainage

Ik ben in december 2009 geopereerd aan mijn baarmoeder en toen zijn mijn lymfe knopen in mijn liezen verwijderd. Je gaat dan via je arts naar de oedeem fysiotherapeut voor lymfedrainage en die behandelt je dan 3 keer in de week een half uur en je moet steunparty’s aan, ja van die bruine. Ik ben 40 jaar en ik vind me daar nog te jong voor en ook die therapie hielp niet, ik bleef pijn houden in mijn bovenbenen en in mijn buik.

Ik ben bij Body Unlimited begonnen met een introductiebehandeling lymfedrainage en echt al na 1 keer was de pijn weg, ongelofelijk! Ik ging 2 keer per week 45 minuten aan de lymfedrainage en ik was weer pijn vrij en daardoor kon ik ook weer mijn normale leven oppakken.

Introductiebehandeling

Lymfedrainage_met_LymfoMedTij­dens de introductiebehandeling meten wij in slechts 5 minuten of er blokkades in het lym­fes­telsel aan­wezig zijn en ervaart je hoe een behan­del­ing, aanvoelt. Voor de behandeling vul je een anamnesefomulier in die wij samen met jou doornemen. We leggen je ook de achtergrond en de werking van de LymfoMed uit.

Besluit je na de introductiebehandeling door te gaan dan kom je 2 keer per week voor een behandeling van 50 minuten. Elke 5 behandelingen meten we jou blokkades zodat we weten hoe deze ervoor staan. Als het gewenste resultaat bereikt is bouwen we af.
Als jouw lichaam zelf het bereikte resultaat niet in stand kan houden, zullen we bespreken wat je nodig hebt en kan dit in een abonnementsvorm verwerkt worden. We vertellen je hier graag meer over.

Prijzen Lymfedrainage behandelingen

Introductiebehandeling€ 42,00
Losse behandeling€ 65,00
5 behandelingen€ 265,00
10 behandelingen€ 530,00
15 behandelingen€ 795,00
Abonnementin overleg