Weg met de zomerkilo’s!

Weg_met_de_zomerkilo's

Voor de meeste van ons is de vakantie weer voorbij. Ik hoop van harte dat je een heerlijke vakantie hebt gehad. Veel mensen merken helaas wel dat ze net iets meer of anders eten tijdens de vakantie. Resultaat: wat kilo’s erbij. Wacht niet te lang om deze extra kilo’s kwijt te raken, want hoe langer je wacht hoe moeilijker het wordt om ze kwijt te raken. In dit blog een aantal tips om deze kilo’s kwijt te raken.

Ruim de keukenkastjes op

Heb jij dat nu ook in je keuken, allemaal ongezond eten in de kastjes? Pizza, drop, ijsjes.. noem het maar op. Wil je voorkomen dat je in de verleiding komt, zorg dan dat ze uit je huis verdwijnen. Zo kan je niet meer in de verleiding worden gebracht.

Gezonde boodschappen

Je hebt je keukenkastjes bevrijd van troep-eten. Nu ga je ervoor zorgen dat je gezonde voeding in huis haalt. Heb je een drukke week voor de boeg, kook dan iets meer zodat je op je drukke dag gezonde restjes kan opwarmen. Koop gezonde snacks die je gemakkelijk kunt eten wanneer je trek krijgt. Je kan ervoor kiezen een aantal maaltijd-ideeën voor te bereiden, zodat altijd genoeg inspiratie hebt en je die diepvries pizza’s in de supermarkt laat liggen. Zo kan het bijvoorbeeld helpen als je al maaltijden voor de hele week inplant. Je kunt zo veel gerichter boodschappen doen en de paden met ongezonde voeding gemakkelijker voorbij lopen. Nog één ding bij het doen van boodschappen. Doe vooral geen boodschappen met een lege maag. Je wordt dan sneller in verleiding gebracht een ongezonde hap te kopen.

Minder alcohol

In de zomermaanden kon je al die heerlijke alcoholische drankjes lastig afslaan. Om de vakantiekilo’s kwijt te raken is het echt noodzakelijk deze af te slaan. Lukt het niet om al het alcohol af te slaan, probeer dan in ieder geval flink te minderen.

Zorg voor ritme met eten

Veel problemen kunnen voorkomen worden door voor regelmaat te zorgen in je eetpatroon. Zorg voor 5-6 eetmomenten per dag met 2 tot 3 uur tussen de maaltijden. Door maaltijden over te slaan of te weinig te eten creëer je lekkere trek en kan je in verleiding komen.

Eet meer eiwitten en minder koolhydraten

We eten tegenwoordig veel meer koolhydraten dan we eigenlijk nodig hebben. Gevolg is dat we steeds dikker worden. En helaas eten we vaak te weinig eiwitten, we kunnen er echt wel meer gebruiken. Eiwitten zorgen voor een vol gevoel en houden ook nog eens je bloedsuikerspiegel in balans, waardoor je minder snel weer trek krijgt na je maaltijden.

­­

Volhouden

Geef niet op. Uit ervaring weet ik dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Een goede motivatie helpt bij het volhouden. Ook het stellen van doelen, helpt bij het volhouden en beloon jezelf als je een doel hebt behaald. Ook is gebleken dat alleen afvallen lastiger is vol te houden. Een coach kan voor jou net die hulp zijn die je nodig hebt.

Hoe pak jij jou vakantiekilo’s aan? Heb jij nog tips? Deel ze dan hieronder.