Je hoort het steeds vaker, mensen die minder of geen koolhydraten meer eten en meer eiwitten eten. Lange tijd was het motto, minder calorieën eten om af te vallen. Minder eten, minder vet eten en meer bewegen. Gevolg hiervan was vaak, hongergevoel, gefrustreerdheid en weer een mislukte dieetpoging. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een eiwitdieet en waarom werken deze wel? Wij zetten de 7 voor jou belangrijkste redenen op een rijtje.

1. Jouw vetreserves worden afgebroken

Door de beperkte inname van koolhydraten en suikers hoeft jouw lichaam deze energie niet eerst te gebruiken en kan het gelijk jouw vetreserves verbranden. Als je minder dan 40 gram koolhydraten per dag eet, komt je lichaam in ketose. Ketose houdt in dat jouw lichaam niet genoeg energie binnenkrijgt en alleen jouw vetreserves gebruikt voor energie. Let wel op, de ketose kan gepaard gaan met enige klachten, zoals o.a. hoofdpijn, duizeligheid en slechte adem. Deze klachten zijn van korte duur. Toch hoef je niet in ketose te komen om af te vallen. Door het minderen van koolhydraten en suikers en de hoeveelheid eiwitten die je eet te vergroten zul je afvallen, doordat jouw vetreserves worden afgebroken.

2. Geen hongergevoel

Ken je dat: je wilt wat afvallen en dus ga je op dieet, maar juist dan krijg je honger omdat je minder eet. Het grote voordeel van een eiwitdieet is dat dit geen hongergevoel geeft, omdat eiwitten moeilijker verteren en dus langer een vol gevoel geven. Het is dus een stuk makkelijker om vol te houden.

3. Afvallen en toch lekker eten

Je kan heerlijk eten en toch afvallen. Er zijn ontzettend veel lekkere eiwitrijke gerechten. En mocht je toch pasta of rijst missen, dan heeft PS Food & Lifestyle heerlijk eiwitrijke pasta’s en rijst. Je hoeft dus niets te missen en kan gewoon mee-eten met je gezin of heerlijk uit eten gaan. Het is een kwestie van andere keuzes maken. Vind je dat lastig, dan kunnen de afslankcoaches van Body Unlimited jou helpen om de juiste keuzes te maken.

4. Geen jojo effect

Eiwitten zijn bouwstoffen en deze heb je nodig. Je lichaam gebruikt ze onder andere om je spiermassa op te bouwen en te beschermen. Met een eiwitdieet eet je dus niet je spiermassa op als je gaat afvallen. Hierdoor zal je stofwisseling op peil blijven en is de kans op jojoën een stuk kleiner. Zeker als je, nadat je jouw streefgewicht hebt bereikt koolhydraatarm en eiwitrijk blijft eten.

5. Meer energie en geen vermoeidheidsverschijnselen

Doordat je minder koolhydraten en suikers eet wordt je bloedsuikerspiegel constanter. Het gevolg hiervan is dat je meer energie krijgt en sommige mensen kunnen zelfs een euforisch gevoel krijgen. Heb jij last van vermoeidheidsverschijnselen en wil je afvallen, dan is een eiwitdieet een perfecte oplossing

6. De huid blijft soepel

Zoals eerder genoemd zijn eiwitten bouwstoffen. Dit zorgt ervoor dat de huid soepeler blijft. Je hebt dus minder kans dat je huid gaat hangen bij het volgen van een eiwitdieet. Sporten erbij of gebruik maken van de Arasys van Body Unlimited of het volgen van Collageen Lichttherapie versterken de werking van de bouwstoffen van het eiwitdieet met nog minder kans op een slappe huid.

7. Wetenschappelijk onderbouwd

Steeds meer studies tonen aan dat een eiwitdieet een positief resultaat hebben op het gewicht en het lichaam. De afgelopen 50 jaar is het gebruik van koolhydraten en suikers explosief gestegen. Kijk eens in de supermarkt en ga eens op zoek naar producten waar geen koolhydraten en suikers in zitten. Die zijn lastig te vinden. Door te kiezen voor producten waar weinig tot geen koolhydraten in zitten en meer eiwitrijke producten en groenten te eten wordt jouw gewicht en gezondheid positief beïnvloed.

Bij Body Unlimited werken we met het hoogwaardig eiwitprogramma van PS, Food & Lifestyle. Met de meer dan 100 producten kan je in iedere situatie toch iets lekkers en eiwitrijks eten. Heb je een verjaardag, tja … de taart sla je over, maar als je jezelf dan trakteert op een heerlijke wafel dan mis je niets! Verwen jezelf met lekkere, gezonde, koolhydraatarme en eiwitrijke producten!

Ken jij nog meer voordelen van een eiwitprogramma of wil je jouw succes delen, schrijf ze hieronder op. We horen graag van jou!