Hernia

Wat is hernia?

Een hernia is een uitpuiling van een schijfje tussen je wervels. Zo’n schijfje heet een tussenwervelschijf. In het midden van een tussenwervelschijf zit een zachte gel. Als die gel uitpuilt, kan dat op zenuwen drukken en deze prikkelen. Dit veroorzaakt pijn in de rug, met soms een uitstraling in één of beide benen.

De meeste hernia’s zijn het gevolg van een aangeboren zwakte van de tussenwervelschijf. In sommige families komt een hernia dan ook vaker voor dan in andere families. Soms ontstaat een hernia door een zware of langdurige belasting van de rug in een verkeerde houding, bijvoorbeeld door te lang in een verkeerde houding zitten.

In de meeste gevallen heb je bij een hernia pijn in de (onder)rug. Je kan dan last hebben van een uitstralende pijn in een of beide benen, de rug en/of de bil. De pijn strekt zich soms uit tot onder de knie en soms tot in de voet. De pijn wordt erger bij persen, hoesten of niezen.

Als de hernia is ontstaan door bijvoorbeeld een verkeerde houding, kan je door aan je houding te gaan werken en door oefeningen al minder pijn hebben. Vaak doen deze oefeningen pijn, waardoor het langer duurt voordat er een betere houding is.

Arasys behandelingen tegen hernia

Gelukkig hebben wij de Arasys! Eén behandeling met de Arasys duurt slechts 17 minuten en staat gelijk aan twee tot drie uur actief sporten. Afhankelijk van de gekozen spiergroep kan je de behandeling vergelijken met 300 sit-ups en 400 been spieroefeningen, zonder dat je er spierpijn van krijgt. Door bijvoorbeeld de spieren van de rug intensief te verstevigen kan rugpijn worden verminderd of zelfs genezen.

Voor het meest optimale resultaat is het ideaal als de gehele kuur van 10 behandelingen binnen 5 weken afgerond wordt. Dit houdt in dat er 2-3 keer per week behandelingen ingepland moeten worden. Een kuur van minder dan 10 behandelingen is niet effectief omdat er dan geen continuïteit in de kuur zit. Dit zou namelijk hetzelfde effect geven als weinig en onregelmatig sporten.

Door de energie die de spieren zelf moeten leveren tijdens de behandeling met de Arasys, wordt ook het vet rond de spieren afgebroken, waardoor je als bonus ook nog eens centimeters verliest.

De behandelingen van de Arasys zijn ook aan te raden bij mensen die door spier- en skeletproblemen niet of nauwelijks kunnen sporten.

De Arasys is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het verschil is dat de behandeling bij vrouwen 17 minuten duur ten opzichte van mannen die 23 minuten duurt.

Introductiebehandeling

Voor alle behandelingen van Body Unlimited geldt dat wij werken met een introductiebehandeling. Tijdens deze introductiebehandeling vul je een anamnese formulier in en nemen wij deze samen met jou door. Daarna leggen we alles uit over de behandeling, de achtergrond en de werking van de Arasys. Daarna ga jij zelf de behandeling ervaren  De introductiebehandeling wordt vooraf online betaald.

Besluit je door te gaan dan kom je 2 tot 3 keer per week voor een behandeling.

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Prijzen Arasys behandelingen

Introductiebehandeling€ 34,00
Losse behandeling€ 58,00
Kuur van 10 behandelingen€ 420,00
Kuur van 20 behandelingen€ 795,00
Abonnementop aanvraag

Deze personen zijn je voorgegaan

Omdat ik last had van pijn aan mijn rug en uitstaling aan mijn been door een hernia, kwam ik bij Body Unlimited terecht. Al na een paar behandelingen merkte ik dat ik al minder pijn had. Na een kuur van 10 behandelingen was ik van de pijn af. Ik hoefde niet meer naar de pijn poli. Ik blijf mijn lichaam trainen met de Arasys en heb een abonnement genomen. Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb genomen en dat ik zonder pijn kan leven!

Sara, Geen last meer van mijn hernia, dankzij Arasys

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling