Lipoedeem

Wat is lipoedeem?

Lipoedeem betekent ‘vetzwelling’ en is ook bekend als pijnlijk ‘vetsyndroom’. Lipoedeem is een chronische aandoening van het vetweefsel. Hoewel het niet vaak voorkomt, krijgen vooral vrouwen lipoedeem. De aandoening is meestal pas zichtbaar aan het einde van de puberteit.

Bij lipoedeem ontstaat plaatselijke vetophopingen op heupen, dijen, onderbenen, binnenkant van de knieën of de armen, die niet beïnvloed worden door gewichtsvermindering en sporten. Deze vetophopingen kunnen pijnklachten geven of de benen kunnen snel vermoeid raken en zwaar aanvoelen.

Je kan lipoedeem herkennen aan forse, zware benen. Heel kenmerkend is ook dat kleding niet goed past; de taillemaat is minder dan de beenmaat (vaak 1 tot 3 maten kleiner). Een ander heel belangrijk lipoedeem kenmerk is dat als je afvalt, dat het vet bij de benen eigenlijk niet weggaat.

Er ontstaan bij lipoedeem grote hoeveelheden ongelijkmatig verdeeld vet onder de huid van heupen, dijen, knieën en onderbenen. Soms komt het (ook) bij de armen voor. De verschijnselen lijken dan op die van de benen. Bij lipoedeem trekken vetcellen vocht aan, vandaar de naam lipoedeem. De afwijkende vetverdeling doet zich wel voor aan beide zijden van het lichaam.

Mensen met lipoedeem hebben naar schatting gemiddeld 30% minder spierkracht en die vermindering zorgt voor inactiviteit. Om je spierkracht te stimuleren kan je overwegen om je spieren te versterken met de Arasys.

Hoe herken je lipoedeem?

  • Het vet zit onder de huid in de benen of armen, maar je hebt geen last van dikke enkels, voeten, polsen of handen.
  • In de benen kunnen geen ‘putjes’ worden gedrukt.
  • Je kunt last hebben van een pijnlijk of zwaar en vermoeid gevoel in je benen.
  • Je kan een verschil hebben van twee of drie kledingmaten tussen het boven- en onderlichaam.
  • Als je afvalt verdwijnt het vet wel van de buik, borsten en uit het gezicht, maar minder snel of helemaal niet van de benen en armen.
  • Bij het drukken op de huid is dat pijnlijk en ook kunnen er snel blauwe plekken ontstaan.
  • Je kan een verlies van kracht krijgen. Je kan je spieren versterken door behandelingen met de Arasys.
  • Je kan ook last hebben van overgewicht, vermoeidheid en een minder goede conditie

Verder kunnen wij je helpen met het versterken van je spieren met de Arasys behandelingen. Met Ps. Food & Lifestyle of Vytal, kunnen we je helpen en begeleiden naar een gezond gewicht.

Lymfedrainage met de LymphoMed

Vaak krijgen mensen met lipoedeem te horen dat er niets aan gedaan kan worden en dat ze ermee moeten leren leven. Toch kan lymfedrainage met de Lymphomed klachten als pijnlijk, zware of vermoeide benen doen verdwijnen of sterk verminderen. Dankzij lymfedrainage met de LymphoMed wordt vocht en afvalstoffen beter afgevoerd, met vermindering van klachten als gevolg.

Blokkades in het lymfestelsel

Zoals het bloedvatensysteem kan verstoppen, kunnen er ook blokkades in het lymfesysteem ontstaan. Wanneer het lymfestelsel door blokkades wordt gehinderd in het afvoeren van deze afvalstoffen heeft dit een hoop gevolgen voor jouw gezondheid. Door blokkades in het lymfestelsel kan het lichaam het vocht onvoldoende of niet snel genoeg afvoeren. Dit kan lipoedeem klachten verder verergeren. Lymfedrainage met de LymphoMed verbetert de afvoer van afvalstoffen in je lichaam waardoor klachten verdwijnen.

Introductiebehandeling

Voor alle behandelingen van Body Unlimited geldt dat wij werken met een introductiebehandeling. Tijdens deze introductiebehandeling vul je een anamnese formulier in en nemen wij deze samen met jou door. Daarna leggen we alles uit over onze lymfedrainage behandeling en ook de achtergrond en de werking van de LymfoMed, waarna we gaan meten of er blokkades in jouw lymfestelsel aanwezig zijn. Tot slot ga je een behandeling ervaren.

Jij kan zelf jouw afspraak online inplannen! De introductiebehandeling wordt online betaald tijdens het inplannen van jouw afspraak.

Besluit je door te gaan dan kom je 2x keer per week voor een behandeling van 45 minuten. Elke 5 behandelingen meten we jou blokkades zodat we weten hoe deze ervoor staan. Als het gewenste resultaat bereikt is, bouwen we af.

Als je lichaam zelf het bereikte resultaat niet in stand kan houden, kan je een abonnement afsluiten voor onderhoudsbehandelingen. In overleg met jou bepalen wat de frequentie zal zijn van onderhoudsbehandelingen.

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Prijzen Lymfedrainage behandelingen

Introductiebehandeling€ 45,00
Losse behandeling€ 69,00
5 behandelingen€ 280,00
10 behandelingen€ 560,00
15 behandelingen€ 840,00
Abonnementin overleg

Deze personen zijn je voorgegaan

Juni 2011 liep ik Body Unlimited binnen. Voor de zoveelste keer ging ik maar weer proberen wat aan mijn overgewicht te doen. Al mijn hele leven ben ik bezig met mijn overgewicht, diëten, diëtistes, personal training, artsen bezoeken, ik heb het allemaal gedaan, niets lukte totdat ik bij Body Unlimited terecht kwam.

Hier werd direct gezien dat ik waarschijnlijk lipoedeem heb. Ik werd dus geïntroduceerd op het lymfeapparaat en met succes! Na een aantal behandelingen vlogen de kilo’s eraf!! Natuurlijk lette ik op mijn eten maar, dat was voor mij na al die jaren inmiddels een gewoonte geworden.

Nu ruim een jaar later kan ik zeggen dat dit apparaat en de lieve mensen bij Body Unlimited mijn leven hebben veranderd. 36 kilo ben ik kwijt en mijn leven is 180 graden omgedraaid. Bedankt lieve mensen van Body Unlimited want zonder jullie was het niet gelukt!!!!

– Sabina

Sabina, 36 kg afgevallen, ondanks lipoedeem

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling