Ischias

Wat is ischias?

Ischias is een zenuwpijn die niet continu aanwezig is maar bij verschillende bewegingen kan worden opgewekt. De zenuwpijn begint in de rug en loopt via de bil door tot in je been. Het is een pijn in de langste zenuw van je lichaam, de grote beenzenuw, die ook wel Nervus Ischiadicus wordt genoemd. Deze zenuw begint in je ruggenmerg en loopt via de bil langs de achterkant van het been. Vaak wordt pijn in de lage rug onterecht ischias genoemd. Ischias kenmerkt zich vooral door een uitstralende pijn naar de linker of rechter bil, been en voet. De volgende symptomen passen bij ischias:

  • Zeurend en pijnlijk gevoel vanuit de rug naar een bil of been
  • Spierkrampen en pijnscheuten in de rug en/of in een bil of been
  • Rechtop staan is pijnlijk
  • Mogelijk spierzwakte in je bil of been
  • Mogelijk verdoofd gevoel in de rug en/of in een bil of been
  • Verzwakte spieren

Wat te doen tegen ischias?

Bij ischias wordt vaak door de fysiotherapeut oefeningen voor de rugspieren aangeraden. Daar zit het probleem, vaak is dit niet of niet goed mogelijk vanwege de pijn.

Arasys behandelingen tegen ischias

Gelukkig hebben wij de Arasys! Eén behandeling met de Arasys duurt slechts 17 minuten en staat gelijk aan twee tot drie uur actief sporten. Afhankelijk van de gekozen spiergroep kan je de behandeling vergelijken met 300 sit-ups en 400 been spieroefeningen, zonder dat je er spierpijn van krijgt. Door bijvoorbeeld de spieren van de rug intensief te verstevigen kan rugpijn worden verminderd of zelfs genezen.

Voor het meest optimale resultaat is het ideaal als de gehele kuur van 10 behandelingen binnen 5 weken afgerond wordt. Dit houdt in dat er 2-3 keer per week behandelingen ingepland moeten worden. Een kuur van minder dan 10 behandelingen is niet effectief omdat er dan geen continuïteit in de kuur zit. Dit zou namelijk hetzelfde effect geven als weinig en onregelmatig sporten.

Door de energie die de spieren zelf moeten leveren tijdens de behandeling met de Arasys, wordt ook het vet rond de spieren afgebroken, waardoor je als bonus ook nog eens centimeters verliest.

De behandelingen van de Arasys zijn ook aan te raden bij mensen die door spier- en skeletproblemen niet of nauwelijks kunnen sporten.

De Arasys is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het verschil is dat de behandeling bij vrouwen 17 minuten duur ten opzichte van mannen die 23 minuten duurt.

Introductiebehandeling

Voor alle behandelingen van Body Unlimited geldt dat wij werken met een introductiebehandeling. Tijdens deze introductiebehandeling vul je een anamnese formulier in en nemen wij deze samen met jou door. Daarna leggen we alles uit over de behandeling, de achtergrond en de werking van de Arasys. Daarna ga jij zelf de behandeling ervaren  De introductiebehandeling wordt vooraf online betaald.

Besluit je door te gaan dan kom je 2 tot 3 keer per week voor een behandeling.

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Prijzen Arasys behandelingen

Introductiebehandeling€ 34,00
Losse behandeling€ 58,00
Kuur van 10 behandelingen€ 420,00
Kuur van 20 behandelingen€ 795,00
Abonnementop aanvraag

Deze personen zijn je voorgegaan

Ik liep al een tijdje met pijn in mijn rug met uitstraling naar mijn been door Ischias. De fysiotherapeut had me oefeningen gegeven, maar die oefeningen doen was pijnlijk, waardoor ik ze niet echt vaak genoeg deed. Door een advertentie van Body Unlimited besloot ik een introductiebehandeling Arasys te doen. Ik zal eerlijk zijn dat ik in het begin wel moest wennen aan het gevoel, maar na een paar behandelingen merkte ik dat de pijn minder werd. Nu na een kuur van 10 behandelingen ben ik van mijn pijn af. Ik heb besloten om een abonnement te nemen, want ik ben niet alleen van mijn pijn af, maar ben ook centimeters kwijt!!

Heb je last van je rug door ischias, dan zou ik zeggen, maak een afspraak bij Body Unlimited. De dames weten waar ze het over hebben!

Elisabeth, Gelukkig van mijn Ischias pijn af met Arasys behandelingen

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling