Zware benen

Last van zware of vermoeide benen?

We hebben allemaal wel eens last van zware benen, vrouwen zelfs dubbel zo vaak als mannen. Je kunt zware benen krijgen na een dagje winkelen, een lange autorit, sporten of een warme zomerdag. Een nachtje rust kan dit al verminderen, maar op het moment zelf kunnen zware benen heel ongemakkelijk en zelfs pijnlijk zijn.

Bij zware of vermoeide benen kunnen klachten aanwezig zijn als lome, zware, tintelende gevoelens aan de benen, pijnlijke benen, gezwollen voeten en nachtelijke (kuit) krampen. Spataderen kunnen daarbij ook aanwezig zijn. Ook kunnen zogenaamde “restless legs” (= rusteloze benen) klachten optreden. Hierbij is er een onbedwingbare bewegingsdrang die vooral optreedt in rust, vooral in liggende houding. Ook zenuwaandoeningen kunnen restless legs geven.

De oorzaak van zware benen

Lymfevaten spelen een belangrijke rol in het afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen uit het weefsel. Dit vocht, ook wel lymfe genoemd, wordt vervolgens via de lymfevaten teruggevoerd naar de bloedbaan, waar het uiteindelijk wordt gefilterd en uitgescheiden.

Als de lymfevaten verzwakt zijn of niet goed functioneren, kan dit leiden tot een verstoring van de circulatie van lymfe. Het overtollige vocht en afvalstoffen worden dan niet goed afgevoerd, waardoor er ophoping ontstaat in het weefsel. Dit kan leiden tot zwelling, vermoeidheid en een zwaar gevoel in de benen. Dit wordt ook wel lymfoedeem genoemd.

Lymfedrainage met de LymphoMed

Voor veel mensen die last hebben van vochtophoping, zware of vermoeide benen, of zelfs pijnlijke benen, blijkt de LymphoMed een effectieve oplossing te zijn. Door middel van lymfedrainage met de LymphoMed kunnen klachten zoals pijn, zwaarte of vermoeidheid in de benen verminderen of zelfs verdwijnen. De lymfedrainage met de LymphoMed zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen beter worden afgevoerd, wat leidt tot vermindering van de klachten.

Blokkades in het lymfestelsel

Net zoals het vaatstelsel kan verstopt raken, kunnen er ook blokkades ontstaan in het lymfestelsel. Wanneer het lymfesysteem wordt belemmerd bij het afvoeren van afvalstoffen, heeft dit verschillende gevolgen voor je gezondheid. Door blokkades in het lymfestelsel kan het lichaam het vocht en afvalstoffen onvoldoende of te langzaam afvoeren, wat kan leiden tot klachten zoals zware, vermoeide of pijnlijke benen. Lymfedrainage met de LymphoMed kan de afvoer van afvalstoffen in het lichaam verbeteren, waardoor de klachten kunnen verdwijnen.

Introductiebehandeling

Voor alle behandelingen van Body Unlimited geldt dat wij werken met een introductiebehandeling. Tijdens deze introductiebehandeling vul je een anamnese formulier in en nemen wij deze samen met jou door. Daarna leggen we alles uit over onze lymfedrainage behandeling en ook de achtergrond en de werking van de LymfoMed, waarna we gaan meten of er blokkades in jouw lymfestelsel aanwezig zijn. Tot slot ga je een behandeling ervaren.

Jij kan zelf jouw afspraak online inplannen! De introductiebehandeling wordt online betaald tijdens het inplannen van jouw afspraak.

Besluit je door te gaan dan kom je 2x keer per week voor een behandeling van 45 minuten. Elke 5 behandelingen meten we jou blokkades zodat we weten hoe deze ervoor staan. Als het gewenste resultaat bereikt is bouwen we af.

Als je lichaam zelf het bereikte resultaat niet in stand kan houden, kan je een abonnement afsluiten voor onderhoudsbehandelingen. In overleg met jou bepalen wat de frequentie zal zijn van onderhoudsbehandelingen.

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Prijzen Lymfedrainage behandelingen

Introductiebehandeling€ 45,00
Losse behandeling€ 69,00
5 behandelingen€ 280,00
10 behandelingen€ 560,00
15 behandelingen€ 840,00
Abonnementin overleg

Deze personen zijn je voorgegaan

Mijn naam is Wilma. Ik ben 50 jaar.

Al jaren heb/had ik last van zware tot zeer pijnlijke (onder)benen, mede door mijn spataderen. Vooral ‘s nachts waren de klachten soms onhoudbaar.
Dan maar weer uit bed gaan, stukje lopen en weer proberen de slaap te herpakken.

Tot ik de tip kreeg van de lymfedrainage behandeling met de LymphoMed.
Na een introductiebehandeling, bleek ik inderdaad de nodige blokkades te hebben. Na zo’n 10 behandelingen ben ik klachtenvrij.
Ik sport vrij veel, loop hard en kan dit weer zonder vermoeide zware benen doen … heerlijk!!

– Wilma

Wilma, Met lymfedrainage af van zware benen

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling