Lymfoedeem

Wat is lymfoedeem?

Bij lymfoedeem ontstaat er een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in lichaamsweefsel. Die vochtophoping komt voor als de opname, het transport of de afvoer van het lymfevocht verstoord is. De armen en benen worden het meest aangetast maar ook andere gebieden in het lichaam kunnen aangetast worden.

Lymfoedeem kan ontstaan door een aangeboren afwijking van het lymfestelstel. Dit noemen we primaire lymfoedeem. Bij aangeboren lymfoedeem kan het voor komen dat er te weinig lymfevaten aanwezig zijn of dat deze te smal of juist te breed zijn. Ook wanneer de lymfeknopen niet goed werken kunnen er problemen ontstaan. In de meeste gevallen ontstaan klachten tussen het 18e en het 35ste levensjaar. Vrouwen hebben een hogere kans op het ontwikkelen van lymfoedeem, mede door hormonale veranderingen, de menstruatiecyclus en zwangerschappen.

Niet aangeboren lymfoedeem (secundaire lymfoedeem) kan ontstaan na bijvoorbeeld een operatie, bestraling, infectie, medicijngebruik of als gevolg van een trauma waarbij de lymfevaten of -knopen beschadigd raken.

Lymfedrainage met de LymphoMed

Het is belangrijk om lymfoedeem in een vroeg stadium te herkennen zodat de behandeling snel kan worden opgestart om de zwelling onder controle te houden. De LymphoMed blijkt het antwoord te zijn voor veel mensen met onder andere lymfoedeem. Dankzij lymfedrainage met de LymphoMed wordt vocht en afvalstoffen beter afgevoerd, met vermindering van klachten als gevolg.

Blokkades in het lymfestelsel

Zoals het bloedvaten systeem verstopt kan raken, kunnen er ook blokkades in het lymfesysteem ontstaan. Wanneer het lymfestelsel door blokkades wordt gehinderd in het afvoeren van deze afvalstoffen heeft dit een hoop gevolgen voor jouw gezondheid. Door blokkades in het lymfestelsel kan het lichaam het vocht onvoldoende of niet snel genoeg afvoeren. Dit kan lymfoedeem klachten verder verergeren. Lymfedrainage met de LymphoMed verbetert de vochtafvoer in je lichaam waardoor dikke enkels en voeten verleden tijd zijn.

Introductiebehandeling

Voor alle behandelingen van Body Unlimited geldt dat wij werken met een introductiebehandeling. Tijdens deze introductiebehandeling vul je een anamnese formulier in en nemen wij deze samen met jou door. Daarna leggen we alles uit over onze lymfedrainage behandeling, de achtergrond en de werking van de LymfoMed. Daarna gaan we meten of er blokkades in jouw lymfestelsel aanwezig zijn. Tot slot ga je een behandeling ervaren.

Jij kan zelf jouw afspraak online inplannen! De introductiebehandeling wordt online betaald tijdens het inplannen van jouw afspraak.

Besluit je door te gaan dan kom je 2x keer per week voor een behandeling van 45 minuten. Elke 5 behandelingen meten we jou blokkades zodat we weten hoe deze ervoor staan. Als het gewenste resultaat bereikt is bouwen we af.

Als je lichaam zelf het bereikte resultaat niet in stand kan houden, kan je een abonnement afsluiten voor onderhoudsbehandelingen. In overleg met jou bepalen wat de frequentie zal zijn van onderhoudsbehandelingen.

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Prijzen Lymfedrainage behandelingen

Introductiebehandeling€ 45,00
Losse behandeling€ 69,00
5 behandelingen€ 280,00
10 behandelingen€ 560,00
15 behandelingen€ 840,00
Abonnementin overleg

Deze personen zijn je voorgegaan

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling