Vocht vasthouden

Waarom houd ik vocht vast?

Iedereen houdt wel eens vocht vast. Tijdens extreem warm weer, na een lange vliegreis en bijna elke vrouw houdt rondom of tijdens de menstruatie periode vocht vast. Maar, houd je daarbuiten ook vocht vast, dan kan dit wijzen op blokkades in het lymfesysteem. Dat vocht vasthouden uit zich vaak in dikke enkels/voeten en dikkere vingers. Vaak zie je dat als je vocht vasthoudt, het ook lastiger is om af te vallen of dat je uitzonderlijk snel aankomt.

Lymfedrainage met de LymphoMed

De LymphoMed blijkt het antwoord te zijn voor veel mensen die vocht vasthouden, moeizaam afvallen of uitzonderlijk snel aankomen.
Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor veel lichaamsprocessen waaronder het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Als deze afvalstoffen niet goed afgevoerd kunnen worden kan dit leiden tot verschillende klachten waaronder vocht vasthouden (Oedeem). Met de lymfedrainage behandeling is het mogelijk het lymfestelsel door te meten en eventuele blokkades op te lossen.

Wat houdt het lymfestelsel in?

Net als de bloedbaan waarin het bloed circuleert, heeft het lichaam een lymfestelsel waar lymfe doorheen stroomt. Het lymfestelsel lijkt veel op het bloedvatenstelsel. Het verschil is dat het bloedvatenstelsel een eigen direct pompsysteem heeft, namelijk het hart, terwijl het lymfesysteem afhankelijk is van onze spierbewegingen om de lymfe te laten circuleren en een afvoerend systeem is.

Blokkades in het lymfestelsel

Zoals het bloedvatensysteem kan verstoppen, kunnen er ook blokkades in het lymfesysteem ontstaan. Wanneer het lymfestelsel door blokkades wordt gehinderd in het afvoeren van deze afvalstoffen heeft dit een hoop gevolgen voor jouw gezondheid.

Waarom heb ik dikke vingers/enkels?

De lymfewand is semipermeabel. Dit houdt in dat het vocht uit het lymfevat kan. Dit gebeurt om te voorkomen dat het lymfevat knapt omdat er teveel vocht is dat niet kan doorstromen door blokkades. Je herkent het aan een sok die lang in je been blijft staan, of als je op je huid drukt het putje in de huid blijft staan of dat je ringen niet van de vingers af krijgt. Men noemt dit oedeem.
Bij blokkades in het lymfestelsel kan het lichaam het vocht onvoldoende of niet snel genoeg afvoeren. Dit is vaak de oorzaak van dikke enkels, voeten, handen en (beginnende) spataderen. De lymfedrainage verbetert de vochtafvoer in je lichaam waardoor dikke enkels en voeten verleden tijd zijn.

Introductiebehandeling

Voor alle behandelingen van Body Unlimited geldt dat wij werken met een introductiebehandeling. Tijdens deze introductiebehandeling vul je een anamnese formulier in en nemen wij deze samen met jou door. Daarna leggen we alles uit over onze lymfedrainage behandeling en ook de achtergrond en de werking van de LymfoMed, waarna we gaan meten of er blokkades in jouw lymfestelsel aanwezig zijn. Tot slot ga je een behandeling ervaren.

Jij kan zelf jouw afspraak online inplannen! De introductiebehandeling wordt online betaald tijdens het inplannen van jouw afspraak.

Besluit je door te gaan dan kom je 2x keer per week voor een behandeling van 45 minuten. Elke 5 behandelingen meten we jou blokkades zodat we weten hoe deze ervoor staan. Als het gewenste resultaat bereikt is, bouwen we af.

Als je lichaam zelf het bereikte resultaat niet in stand kan houden, kan je een abonnement afsluiten voor onderhoudsbehandelingen. In overleg met jou bepalen we wat de frequentie zal zijn van onderhoudsbehandelingen.

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Prijzen Lymfedrainage behandelingen

Introductiebehandeling€ 45,00
Losse behandeling€ 69,00
5 behandelingen€ 280,00
10 behandelingen€ 560,00
15 behandelingen€ 840,00
Abonnementin overleg

Deze personen zijn je voorgegaan

Bij het bezoek aan mijn arts bleek ik vocht vast te houden. Dat was terug te vinden in mijn enkels en bij de vochtblaasjes onder mijn ogen. Hij adviseerde lymfedrainage. Dit kon manueel door een fysiotherapeut, of op eigen kosten bij een schoonheidsalon.

Voor dit laatste heb ik gekozen en na zoeken op internet kwam ik bij Body Unlimited. Waar ik in totaal 20 maal 45 minuten, tweemaal per week aan de LymphoMed ging. Je krijgt op verschillende plaatsen een pad die je verbinden met het apparaat de pulsen geven een gevoel van een stevig massage. Dit was even wennen. De laatste vier maal in een afbouwschema.

Het apparaat gaf bij de eerste keer een aantal bokkades aan. Na vijftien keer waren al mijn blokkades opgeheven. De vochtblaasjes onder mijn ogen zijn nu zichtbaar minder maar niet helemaal verdwenen. In mijn enkels waar altijd de afdrukken van mijn sokken stonden zijn nu de afdrukken van mijn sokken vrij rap verdwenen.

Doordat nu de afvalstoffen beter afgevoerd worden voel ik me een stuk energieker. Dit is op zich een hele prettige bijkomstigheid.

Het is absoluut de moeite waard geweest en ben ik blij dat ik het advies van de arts niet in de wind heb geslagen.

Marjon Voskuil, Vocht verliezen met lymfedrainage

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling