Rusteloze benen

Ik heb last van rusteloze benen

Het rusteloze benen syndroom (ofwel restless legs syndrome, afgekort RLS) is een veel voorkomende aandoening. Mensen beschrijven hun klachten vaak op verschillende manieren. Vrijwel iedereen heeft een onaangenaam gevoel in de benen. Het bewegen van de benen zorgt ervoor dat het vervelende gevoel verdwijnt. Zodra je met bewegen stopt, kan het gevoel weer terugkeren. Als je de drang om te bewegen negeert, dan verergert het vervelende gevoel, totdat je vanzelf je benen weer gaat bewegen. Het kan ook zo zijn dat je benen onwillekeurige schoppende bewegingen gaan maken. Je kunt het onprettige gevoel ook in je armen, romp, handen of voeten hebben. De irritatie in de benen gebeurt meestal tijdens rust, vooral ’s avonds en ’s nachts. Vaak is het gevoel het meest hinderlijk als je net in bed gaat liggen. Het kan je daarom uit de slaap houden.

Je kunt door de rusteloze benen een slaaptekort krijgen en daardoor overdag moe zijn.

De RLS-klachten kunnen er ook voor zorgen dat je liever geen activiteiten meer doet waarbij je lang stil zit, zoals autorijden, bezoek aan een bioscoop of theater.

Het rusteloze benen syndroom komt voor bij ongeveer 10% van de bevolking en is vaak familiair. Het daarom altijd handig te vragen of iemand anders in het gezin vergelijkbare symptomen heeft.

Lymfedrainage met de LymphoMed

De LymphoMed blijkt het antwoord te zijn voor veel mensen met rusteloze benen. Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor veel lichaams-processen waaronder het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Als deze afvalstoffen niet goed afgevoerd kunnen worden kan dit leiden tot verschillende klachten waaronder rusteloze. Met de lymfedrainage behandeling is het mogelijk het lymfestelsel door te meten en eventuele blokkades op te lossen.

Wat houdt het lymfestelsel in?

Net als de bloedbaan waarin het bloed circuleert, heeft het lichaam een lymfestelsel waar lymfe doorheen stroomt. Het lymfestelsel lijkt veel op het bloedvatenstelsel, met het verschil dat het bloedvatenstelsel een eigen direct pompsysteem heeft, namelijk het hart, terwijl het lymfesysteem afhankelijk is van onze spierbewegingen om de lymfe te laten circuleren en een afvoerend systeem is.

Blokkades in het lymfestelsel

Zoals het bloedvatensysteem kan verstoppen, kunnen er ook blokkades in het lymfesysteem ontstaan. Wanneer het lymfestelsel door blokkades wordt gehinderd in het afvoeren van deze afvalstoffen heeft dit een hoop gevolgen voor jouw gezondheid.

Introductiebehandeling

Voor alle behandelingen van Body Unlimited geldt dat wij werken met een introductiebehandeling. Tijdens deze introductiebehandeling vul je een anamnese formulier in en nemen wij deze samen met jou door. Daarna leggen we alles uit over onze lymfedrainage behandeling en ook de achtergrond en de werking van de LymfoMed, waarna we gaan meten of er blokkades in jouw lymfestelsel aanwezig zijn. Tot slot ga je een behandeling ervaren.

Jij kan zelf jouw afspraak online inplannen! De introductiebehandeling wordt online betaald tijdens het inplannen van jouw afspraak.

Besluit je door te gaan dan kom je 2x keer per week voor een behandeling van 45 minuten. Elke 5 behandelingen meten we jou blokkades zodat we weten hoe deze ervoor staan. Als het gewenste resultaat bereikt is bouwen we af.

Als je lichaam zelf het bereikte resultaat niet in stand kan houden, kan je een abonnement afsluiten voor onderhoudsbehandelingen. In overleg met jou bepalen wat de frequentie zal zijn van onderhoudsbehandelingen.

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Prijzen Lymfedrainage behandelingen

Introductiebehandeling€ 45,00
Losse behandeling€ 69,00
5 behandelingen€ 280,00
10 behandelingen€ 560,00
15 behandelingen€ 840,00
Abonnementin overleg

Deze personen zijn je voorgegaan

Rusteloze benen had ik al een tijdje, maar in 2010 kreeg ik tijdens de warme zomer zo’n last van dikke voeten, dat ik mijn slippers niet eens meer aankon. Ik liep al net bij Body Unlimited en toen ik vertelde over het vocht vasthouden stelden zij voor om een introductiebehandeling lymfedrainage te doen.

Wauw, wat was dat heftig. Ik kreeg tijdens de behandeling heel erg last van mijn onrustige benen, maar tot mijn stomme verbazing had ik na 1 behandeling al minder last van vocht in mijn voeten. Dus ik ben doorgegaan.

Na 10 heftige behandelingen, want elke keer kreeg ik last van onrustige benen, was het vocht weg in mijn benen, maar ik had ook geen last meer van rusteloze benen, alleen tijdens de behandelingen.

Wat ben ik blij dat ik het advies heb opgevolgd van Stephanie en doorgezet heb. Ik heb nu minder last van vocht vasthouden en ik ben van mijn rusteloze benen af. Als je rusteloze benen hebt, dan heb ik 1 advies: Ga ervoor!

Sandra

Sandra, Van mijn rusteloze benen af dankzij lymfedrainage

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling