Multiple Sclerose

Wat is Multiple Sclerose (MS)?

Multiple Sclerose (MS) is een aandoening in de hersenen en het ruggenmerg, waarbij er op verschillende plekken ontstekingen ontstaan. Deze ontstekingen zorgen ervoor dat hersengebieden minder goed met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor kunnen de hersenen sommige functies niet goed meer uitvoeren. Je kunt daardoor allerlei klachten krijgen, zoals problemen met bewegen.

Arasys: de geschiedenis

De Arasys is ontwikkeld door Gerry Pollock, een Brits medisch wetenschapper, die verbonden was aan de medische faculteit van de South Bank University in Londen. Gerry Pollock heeft met zijn team ook aan de wieg gestaan van de huidige pacemaker. Hij ontwikkelde de Arasys eind jaren ’80 voor de behandeling van MS-patiënten (Multiple Sclerose) om hun spieren te versterken.

Hij kwam er echter achter, dat niet alleen het beoogde resultaat met de spieren werd bereikt -een betere doorbloeding en versteviging van de spieren- maar dat ook het vet rond de spieren werd afgebroken. Niet alleen op medisch gebied, zoals bekkeninstabiliteit, RSI-klachten, fybromyalgie, spierreuma en pijn in de onderrug, maar ook met het behalen van het gewenste lichaamsgewicht, figuurcorrectie en spierversteviging, bereiken de klanten van Body Unlimited verbluffende resultaten.

Gerry Pollok

Arasys behandelingen om spieren te versterken

Eén behandeling met de Arasys duurt slechts 17 minuten en staat gelijk aan twee tot drie uur actief sporten. Afhankelijk van de gekozen spiergroep kan je de behandeling vergelijken met 300 sit-ups en 400 been spieroefeningen, zonder dat je er spierpijn van krijgt. Door bijvoorbeeld de spieren van de rug intensief te verstevigen kan rugpijn worden verminderd of zelfs genezen.

Voor het meest optimale resultaat is het ideaal als de gehele kuur van 10 behandelingen binnen 5 weken afgerond wordt. Dit houdt in dat er 2-3 keer per week behandelingen ingepland moeten worden. Een kuur van minder dan 10 behandelingen is niet effectief omdat er dan geen continuïteit in de kuur zit. Dit zou namelijk hetzelfde effect geven als weinig en onregelmatig sporten.

Door de energie die de spieren zelf moeten leveren tijdens de behandeling met de Arasys, wordt ook het vet rond de spieren afgebroken, waardoor je als bonus ook nog eens centimeters verliest.

De behandelingen van de Arasys zijn ook aan te raden bij mensen die door spier- en skeletproblemen niet of nauwelijks kunnen sporten.

De Arasys is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het verschil is dat de behandeling bij vrouwen 17 minuten duurt ten opzichte van mannen waarbij de behandeling 23 minuten duurt.

Introductiebehandeling

Voor alle behandelingen van Body Unlimited geldt dat wij werken met een introductiebehandeling. Tijdens deze introductiebehandeling vul je een anamnese formulier in en nemen wij deze samen met jou door. Daarna leggen we alles uit over de behandeling, de achtergrond en de werking van de Arasys. Daarna ga jij zelf de behandeling ervaren  De introductiebehandeling wordt vooraf online betaald.

Besluit je door te gaan dan kom je 2 tot 3 keer per week voor een behandeling.

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Prijzen Arasys behandelingen

Introductiebehandeling€ 34,00
Losse behandeling€ 58,00
Kuur van 10 behandelingen€ 420,00
Kuur van 20 behandelingen€ 795,00
Abonnementop aanvraag

Deze personen zijn je voorgegaan

In 2008 kreeg René de diagnose MS. Lange tijd bleef zijn zeldzame variant (primair progressieve MS) vrij rustig. Tweemaal een heftige koortsaanval van 40+oC (schub) zorgde echter voor een ernstige terugval en daarna was zelfstandig lopen vrijwel onmogelijk. Dankzij 10 behandelingen met de Arasys van Body Unlimited heeft René betere controle over zijn spieren, kan hij makkelijker in balans blijven en heeft hij veel minder last van stijfheid en kramp in zijn onderbenen.

“In mijn situatie liet vooral mijn rechterkant me in de steek. Mijn rechterhand reageerde zeer sterk op elektrische prikkels en daarom droeg ik altijd een operatiehandschoen. Bovendien stond er veel spanning op mijn kuiten en had ik regelmatig last van spasmen.

Eigenlijk heeft mijn vriendin Arasys ontdekt. Zij wilde me vergezellen naar Guadeloupe, waar je natuurlijk luchtig gekleed wil gaan. Om te werken aan wat gewichts- en centimeterverlies klopte ze aan bij Body Unlimited voor een Arasys-behandeling. Daar hoorde ze van Stephanie dat het Arasys-apparaat in eerste instantie is ontwikkeld voor patiënten met MS, met als bijverschijnsel de afname in gewicht en centimeters. Met deze goede tip vroeg ik al heel snel een intakegesprek en proefbehandeling aan en de resultaten zijn inmiddels indrukwekkend.

Natuurlijk zal iedere MS-patiënt anders reageren, we hebben immers ook heel verschillende symptomen. Mijn neurologische aandoening komt eigenlijk vanuit een enkele blokkade in mijn nek, de meeste MRI-scans laten bij anderen wel 7 aangedane vlakken zien in de hersens. Zelf heb ik gelukkig nooit pijn, de kramp is al erg genoeg. Maar toch, met twee behandelingen per week kan ik nu binnenshuis weer gewoon lopen en waag ik me ook wat verder buiten de deur. Daarnaast heb ik veel minder last van terugvallen (relapse). Door meer ontspanning in mijn benen heb ik ook een betere nachtrust. Zelfs mijn buren reageerden spontaan: blij me weer te zien, maar bovenal dat mijn houding veel verbeterd is. Zelf merk ik dat natuurlijk ook op en hoop dat de verbetering zich doorzet. Hoe dan ook, ik geniet van elke behandeling en waardeer de resultaten met het Arasys-apparaat van Body Unlimited. Datzelfde geldt voor mijn vriendin, zij koestert haar bikini-lichaam.“

Rene van Hoven, Ik loop beter, het valt zelfs mijn naaste omgeving op

Ja, ik wil een introductiebehandeling

Ja, ik wil een introductiebehandeling