januari 17, 2013

7 tips om Blue Monday door te komen

Depressief door het koude winterweer? Mis je de zon? Ontevreden over jezelf omdat je jouw goede voornemens niet hebt volgehouden? Wil je lekker onder de warme dekens kruipen en heerlijk in bed blijven? De kans is groot want maandag 21 januari is het ‘Blue Monday’ ofwel ‘Depri maandag’. Volgens een Britse psycholoog isdit de meest deprimerende dag van het jaar!

Deze Britse psycholoog heeft op een, naareigen zeggen, op wetenschappelijke wijze aangetoond dat op deze maandag in januari de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Volgens onderzoekers denkt 85% van de mensen dat het na Blue Monday alleen maar berg opwaarts kan gaan.

Wij hebben 7 tips om je door Blue Monday heen te slaan:

1. Op Blue Monday is een gezond ontbijt extra belangrijk. Een gezond ontbijt vermindert de stress, geeft een boost aan jouw concentratie en helpt tegen moodswings en een depressie

2. Ga gezellig lunchen met vrienden of collega’s. Loop na de lunch ook even een rondje om een frisse neus te halen. Geniet van de omgeving.

3. Verwen jezelf met iets lekkers, volgens voedingsdeskundigen word je blij van makreel, zalm, haring, melk, kaas, vlees, kip, schaal en schelpdieren, ei, banaan, amandelen, pecannoten, pompoenpitten, sesamzaad en linzen. En de meeste van deze voedingsmiddelen passen ook prima in een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet!

4. Plan op 21 januari iets wat je leuk vind, waar je van opvrolijkt. Dat kan een kopje koffie drinken met een goede vriend zijn, ‘s avonds lekker op de bank hangen, een uurtje intensief sporten of misschien wel iets anders origineels. Zorg in ieder geval dat je iets positiefs hebt om op deze dag naar uit te kijken.

5. Neem op Blue Monday regelmatig een korte pauze. Stel jezelf bijvoorbeeld voor hoe je jouw toekomst wil zien. Even wegdromen zorgt er namelijk voordat je daarna weer helemaal alert bent en er goed tegenaan kunt.

6. Nog beter, doe vandaag iets aan jouw toekomstdromen. Boek bijvoorbeeld vandaag alvast een vakantie. Niets laat je meer stralen dan het concrete vooruitzicht van een heerlijke vakantie. Of maak die afspraak voor een verwenbehandeling. Je kunt ook afspraken met jezelf maken om jouw goede voornemens weer op te pakken en deze dit keer wel te laten slagen. Zoek hierbij indien nodig steun of hulp van een professional.

7. Body Unlimited helpt je graag positief de dag door. Daarom bieden wij vier speciale acties aan die alleen op maandag 21 januari gelden. Kijk op onze website of Facebook voor de speciale Blue Monday acties.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.