Een heerlijk feestelijk brood voor op tafel. Heerlijk bij ontbijt, lunch of brunch. Lekker met een likje boter. Met dank aan Monique.
Ingrediënten
300 gram biologische havermout (droog)
100 gram bruine teffmeel (amandelmeel of hazelnootmeel kan ook)
15 gram (wijnsteen) bakpoeder
2 flinke eetlepels speculaaskruiden
2 eetlepels Greensweet Stevia Sweet Xttra
250 ml haver of amandel of andere melkvervanging
1 kopje rozijnen, geweekt en uitgelekt
1 kopje blonde moerbeien, geweekt en uitgelekt
1 kopje gojibessen, geweekt en uitgelekt
Voor de topping
2 bananen grof geprakt
ceylon kaneelpoeder
1 theelepel vanille bourbon
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de stol stevig door elkaar tot een stevige, homogene massa. Leg op de bakplaat en vorm er een mooie rondvormige stol van. Verdeel de grof geprakte banaan over de stol en bestrooi royaal met ceylon kaneelpoeder en een beetje vanille bourbon. Bak de stol in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.