Kruidige herfst taart van Monique

Ik kwam dit recept van de herfsttaart van Monique tegen en deze wilde ik graag met jou delen. Heerlijk en makkelijk te maken!

Ingrediënten
75 gram lijnzaad
25 gram sesamzaad
100 gram gemengde noten ( ik heb cashew, hazelnoten en walnoten gebruikt)
200 gram havermout (droog)
200 gram boekweitvlokken of havermout als je geen boekweitvlokken kunt vinden
200 gram zonnebloempitten
15 gram bakpoeder
1 eetlepel stevia sweet Xtra of 15 stevia druppels ( smaak liefst chocolade)
1 eetlepel speculaaskruiden
1 theelepel ceylon kaneelpoeder
300 ml water
1 banaan of 1 ei

Voor de topping
2 bananen
2 flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder of gewone cacaopoeder
100 ml water

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ronde hoge springvorm in met kokosolie, bekleed vervolgens met bakpapier ( springvorm circa 20-22 cm) Doe alle ingrediënten voor de taart in de keukenmachine en maal tot een fijne massa. Blijft de massa te vast/en te loskorrelig, voeg er dan nog wat kleine beetjes water aan toe. Stort in de vorm en verdeel. Gooi de bananen, cacao en water in de keukenmachine en pureer tot een bijna vloeibare massa. Schenk uit over de massa in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat enige tijd goed afkoelen.