Deze haver fruitmuffins zijn een heerlijk en knettergezond tussendoortje!
Dit recept vraagt om een weektijd vooraf voor de havermout. Zet de 250 gram havermout samen met 200 ml water en drie eetlepels Greensweet-stevia kristal sweet liefst 24 uur te weken. Korter kan ook: 4-8 uur. Na de weektijd is de haver klaar voor gebruik.
Ingrediënten
250 gram havermout + 3 eetlepels Greensweet-stevia kristal sweet Xtra, geweekt (zie hierboven)
150 gram zonnebloempitten
anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
twee appels, gewassen en in de schil gelaten
twee peren, gewassen en in de schil gelaten
een banaan
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185 graden, zet een muffintray klaar. Knip uit een vel bakpapier vierkante stukken. Maal in de keukenmachine een appel, een peer, de banaan, zonnebloempitten en bakpoeder tot een smeuïge massa. Roer dit door de havermout. Snij de appel en peer in kleine stukjes en meng deze door het beslag. Druk steeds een velletje papier in een vormpje en schep deze flink vol. Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.