Scones echt heeel lekker! Smeer er wat jam op en je hebt helemaal een heerlijke verwennerij. Lekker als nagerecht, maar ook gewoon als traktatie.
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
2 1/2 tl bakpoeder (zakje 16 g, pakje 5 zakjes)
1/2 tl zout
10 druppels vloeibare stevia vanille, amandel, caramel of chocolade
50 g boter of margarine
1 ei
75 ml melk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zeef het bakmeel, de bakpoeder en het zout boven een kom.
Voeg de vloeibare stevia toe.
Snijd de boter met 2 messen door het meel.
Klop het ei los met de melk.
Bewaar een 1/2 el van het ei-melkmengsel en schenk de rest bij het meelmengsel.
Kneed tot een samenhangende bal.
Rol het deeg uit tot een lap van 1,5 cm dik.
Steek met het uitsteekvormpje 8 rondjes uit het deeg.
Leg ze op de bakplaat en bestrijk met het restant ei-melkmengsel.
Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin.
Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen.