november 24, 2015

Scones

Scones echt heeel lekker! Smeer er wat jam op en je hebt helemaal een heerlijke verwennerij. Lekker als nagerecht, maar ook gewoon als traktatie.

Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
2 1/2 tl bakpoeder (zakje 16 g, pakje 5 zakjes)
1/2 tl zout
10 druppels vloeibare stevia vanille, amandel, caramel of chocolade
50 g boter of margarine
1 ei
75 ml melk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Zeef het bakmeel, de bakpoeder en het zout boven een kom.
Voeg de vloeibare stevia toe.
Snijd de boter met 2 messen door het meel.
Klop het ei los met de melk.
Bewaar een 1/2 el van het ei-melkmengsel en schenk de rest bij het meelmengsel.
Kneed tot een samenhangende bal.
Rol het deeg uit tot een lap van 1,5 cm dik.
Steek met het uitsteekvormpje 8 rondjes uit het deeg.
Leg ze op de bakplaat en bestrijk met het restant ei-melkmengsel.
Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin.
Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen.

 

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.