Koolhydraatarme_Asperges_met_gebakken_zalm

Asperges met gebakken zalm

Een heerlijk stukje gebakken zalm samen met het gele goud, asperges. Een goddelijke combinatie. En natuurlijk koolhydraatarm!

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 200 g witte of groene asperges, witte geschild
  • 150 g verse zalm
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 1 snufje knoflookpoeder
  • verse dille
  • tuinkers
  • zout
  • peper

Voedingswaarde per portie

  • 441 calorieën
  • 6.0 gram koolhydraten
  • 31.3 gram vet
  • 32.3 gram eiwitten

Bereidingswijze

Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan met kokend water en wat zout. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht met de deksel op de pan in nog eens 10 minuten gaar worden. Kruid de zalm met de knoflookpoeder, paprikapoeder, zwarte peper en zout. Verhit de olie in een pan en bak de zalm aan beide kanten circa 3 minuten. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een bord. Serveer met de gebakken zalm.

Garneer met dille en tuinkers en vanaf fase 2 eventueel met gehalveerde cherrytomaatjes.