mei 9, 2017

Aspergesoep met garnalen

[av_layerslider id=’62’] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Aspergesoep met garnalen’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jit5hh3i’ admin_preview_bg=”] Een lekker romig soepje van groene asperges met garnalen, heerlijk knapperig gebakken in een beetje knoflook voor die extra smaak![/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-8w34fb’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jit5kplu’ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Voorbereidingstijd: 5 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-7dn8vb’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 15 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-j9flj’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 1′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-hdpbr’][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jit5iqi3′ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 120 g garnalen
  • 200 g groene asperges
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 el Boursin cuisine light
  • 0.3 ui, gesnipperd
  • 0.5 teentje knoflook, fijngehakt
  • 0.5 el olijfolie
  • Verse peterselie
  • Peper
  • Zout

Voedingswaarde per portie

  • 270 calorieën
  • 9.6 gram koolhydraten
  • 7.8 gram vet
  • 27.1 gram eiwitten
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-1uwbpj’] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jit5iqi3′ admin_preview_bg=”]

Bereidingswijze

Snijd het harde uiteinde van de asperges af en hak ze in stukjes van 3 cm. Kook de asperges circa 10 minuten in de groentebouillon. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 2-3 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak deze nog even mee totdat de garnalen roze zien. Breng op smaak met wat peper en zout.

Houd de garnalen even apart en voeg de ui en de knoflook alvast toe aan de bouillon. Pureer de soep fijn met een staafmixer een zet terug op het vuur. Voeg de Boursin cuisine en de garnalen toe en warm nog kort even door. Schep de soep op een bord en garneer eventueel nog met wat blaadjes verse peterselie.

[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.