Koolhydraatarme_Biefstuk_sashimi_salade

Biefstuk sashimi salade

Een rijk gevulde sashimi salade boordevol groentes en met heerlijk gemarineerde stukjes biefstukjes. Om je vingers bij af te likken!

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 120 g biefstuk
  • 50 g verse spinazie
  • 5 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 5 radijsjes, in plakjes
  • 0.5 sjalot, fijngehakt
  • 0.5 teentje knoflook, fijngehakt
  • 0.3 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • 0.5 el roomboter
  • 0.5 el olijfolie
  • 0.5 el azijn
  • Peper
  • Zout

Voedingswaarde per portie

  • 273 calorieën
  • 7.3 gram koolhydraten
  • 12.9 gram vet
  • 31.7 gram eiwitten

Bereidingswijze

Maak een marinade van de sjalot, knoflook, rode peper en de sojasaus. Verhit de boter in een koekenpan. Schroei de biefstuk op hoog vuur aan alle kanten snel dicht. Leg het vlees circa 10 minuten in de marinade. Maak ondertussen een salade van de spinazie, tomaatjes, radijsjes, azijn en de olie. Snijd het vlees schuin op de draad in mooie dunne plakjes en verdeel over de salade. Maak af met een beetje peper en zout.

Variatietip: vervang de radijsjes door 50-100 g bleekselderij.

close

Ja, ik wil de Body Unlimited nieuwsbrief