juli 7, 2018

Couscous met wintergroenten

[av_layerslider id=’265′] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Couscous met wintergroenten’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jis3yb5z’ admin_preview_bg=”] Het voordeel van de winter zijn de verwarmende gerechten. Zoals dit eenpans gerecht van couscous met prei, selder en koolrabi.[/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-92tbyl’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jis42kyq’ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Voorbereidingstijd: 10 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-3js7ns’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 15 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-75d2l’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 1′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-3jwmgt’][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-265n5p’ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 120 g biefstuk
  • 1 opscheplepel couscous
  • 50 g knolselderij, in blokjes
  • 50 g koolrabi, in blokjes
  • 50 g prei, in halve ringen
  • 0.5 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 1 mespunt sambal
  • 1 el koriander, fijngehakt
  • 1 el bladselderij, fijngehakt
  • zout
  • peper

Voedingswaarde per portie

  • 328 calorieën
  • 32.3 gram koolhydraten
  • 12.5 gram vet
  • 18 gram eiwitten
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-32mmhp’] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-265n5p’ admin_preview_bg=”]

Bereidingswijze

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de knolselderij, koolrabi, prei, kaneel, gember, sambal en een klein scheutje water toe.
Breng op smaak met zout en peper en bak circa 3 minuten tot de groenten beetgaar zijn.

Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi ondertussen de biefstuk royaal met peper en zout en bak in een koekenpan ca. 3 minuten per zijde.
Zet het vuur uit en bedek de pan met aluminiumfolie. Laat de biefstuk nog 3 minuten rusten. Snijd de biefstuk vervolgens in mooie schuine plakken.
Meng de groenten en kruiden met de couscous en verdeel de biefstukplakjes erover.

[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.