Koolhydraatarme_Fusilli_met_kip_en_groenten

Fusilli met kip en groente

Een lekkere, koolhydraatarme pasta met stukjes kipfilet, paprika, broccoli, courgette en cherrytomaatjes. Smakelijk!

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim fusilli
  • 40 g kipfilet, in stukjes
  • 0.5 rode paprika, in stukjes
  • 50 g courgette, in stukjes
  • 50 g broccoliroosjes
  • 4 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 0.5 ui, gesnipperd
  • 1.5 teen knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 1 bouillonblokje
  • 0.5 el Parmezaanse kaas
  • Handje verse basilicum
  • Versgemalen peper
  • Grof zeezout

Voedingswaarde per portie

  • 452 calorieën
  • 12.5 gram koolhydraten
  • 24.9 gram vet
  • 35.7 gram eiwitten

Bereidingswijze

Laat de fusilli in het zakje zitten en kook circa 9 minuten, samen met het bouillonblokje, in een ruime hoeveelheid water. Kook de broccoliroosjes circa 5 minuten mee in dezelfde pan. Schep ze eruit met een schuimspaan en houd even apart.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en fruit de ui en 1 teentje knoflook circa 1-2 minuten totdat de ui glazig ziet. Voeg de stukjes kipfilet toe en roerbak met peper en zout circa 3-5 minuten totdat ze licht goudbruin zijn. Voeg de broccoli, paprika en de courgette toe en roerbak nog circa 3-5 minuten mee.

Giet de fusili af en meng met de kip en de groentes. Voeg de tomaatjes toe en warm nog 1-2 minuten goed door. Maak ondertussen kruidenolie van de resterende olijfolie, peper, zout, knoflook en basilicum door deze even kort in de keukenmachine te laten draaien. Houd een paar blaadjes basilicum apart voor de garnering. Schep de pasta op een bord, meng met de kruidenolie en verdeel de Parmezaanse kaas en de rest van de basilicum eroverheen.

Uitgelicht PowerSlim product

PowerSlim_Fusilli

Fusilli

Verpakt per: 7

Deze vrolijk gedraaide pastavormpjes hebben iets feestelijks. Ze smaken lekker als warme schotel maar doen het ook fantastisch in een koude pastasalade met tonijn uit blik, courgette en basilicum.