februari 23, 2016

Heerlijke appeltaart zonder suiker

Een heerlijk recept van Jasmien. Hier kan je toch echt zonder grote bezwaren lekker mee trakteren. Eet smakelijk!

Ingrediënten
1 rol kant-en-klaar zand- of bladerdeeg
ongeveer 60 gram (suikervrije) speculaaskoekjes
3 à 4 appels
2 eitjes
druppels Greensweet vloeibare stevia Karamel
70 gram boter
theelepel kaneel

Bereidingswijze
Schik het deeg in de taartvorm en prik wat gaatjes in de bodem met een vork
Verkruimel de speculaas over de bodem
Smelt de boter en laat klein beetje afkoelen
Schik ondertussen de appelpartjes bovenop de speculaas
Voeg de Greensweet druppeltjes en de kaneel bij de boter
Voeg als laatste de eitjes bij het botermengsel en meng goed.
Giet tenslotte het mengsel over de taart. Let op! Er is maar net genoeg beslag. Zorg ervoor dat het mengsel mooi verdeeld is over de taart en dat alle appelpartjes wat beslag gekregen hebben.
Plaats voor ongeveer 30 minuten in de over bij 170°C. Hou de taart goed in het oog. Indien de appels te veel of te snel verkleuren dat zet je de oven op 160 – 150°C en laat de taart dan 5 minuutjes langer in de oven.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.