juli 8, 2018

Kip met spek en geroosterde pompoen

[av_layerslider id=’274′] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Kip met spek en geroosterde pompoen’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jis3yb5z’ admin_preview_bg=”] Dit heerlijke herfstgerecht past dankzij de pompoen goed bij halloween. In combinatie met kip en spek is dit heerlijk![/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-92tbyl’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jjcgj2mo’ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Voorbereidingstijd: 15 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-4kk5qk’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 45 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-364j30′][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 4′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-35hlgm’][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-265n5p’ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 2 kleine pompoenen, pitten verwijderd, in plakken
  • 4 kipfilets
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • kruidenroomkaas light (bijv. Philadelphia)
  • 4 el olijfolie
  • naaldjes van een paar takjes rozemarijn
  • zeezout

Voedingswaarde per portie

  • 323 calorieën
  • 4.6 gram koolhydraten
  • 18.3 gram vet
  • 34.0 gram eiwitten
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-32mmhp’] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-265n5p’ admin_preview_bg=”]

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de plakken pompoen over een bakplaat, bestrooi ze met de rozemarijn en wat zeezout en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster ze 35-45 minuten in de oven.

Snijd de kipfilet open en vul deze met een laag kruidenroomkaas light, klap ze weer dicht en draai het ontbijtspek er omheen. Verhit olie in een koekenpan en braad de kipfilets kort aan. Leg ze in een ovenschaal en laat ze in 20-25 minuten gaar worden in de oven.

[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.