Koolhydraatarme_Rendang_met_peultjes

Rendang met peultjes

Een lekker Indonesisch gerecht, rendang. Lekker met kokosmelk, peultjes en diverse kruiden voor een smakelijke en gezonde maaltijd.

  • Bereidingstijd: 140 minuten
  • Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 120 g rundvlees (riblappen) in stukjes
  • 100 ml kokosmelk
  • 200 g peultjes
  • 0.5 ui, gesnipperd
  • 0.5 teentje knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • Mespunt laos
  • Mespunt sambal
  • Mespunt komijn
  • Mespunt korianderzaad
  • Mespunt kurkuma
  • Zout

Voedingswaarde per portie

  • 565 calorieën
  • 17.4 gram koolhydraten
  • 39.9 gram vet
  • 30.9 gram eiwitten

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok- of hapjespan. Bak de stukjes rundvlees kort aan. Voeg de ui, knoflook, sambal en de andere specerijen toe en bak circa 2 minuten zodat de smaken goed vrij komen. Voeg de kokosmelk, citroengras en de verse gember toe. Roer even goed door en laat circa 2 uur op laag vuur stoven. Stoom de peultjes in circa 5 minuten gaar. Verwijder het laurierblaadje, het citroengras, en de verse gember en breng de rendang op smaak met een beetje zout. Serveer met de peultjes.

Tip: vanwege de lange bereidingstijd kun je de rendang voor meerdere dagen maken en invriezen. Vermenigvuldig dan de ingrediënten bijvoorbeeld met 4 (behalve de stengel citroengras en het laurierblaadje).