juli 5, 2018

Rendang met peultjes

[av_layerslider id=’232′] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Rendang met peultjes’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj8qwjck’ admin_preview_bg=”] Een lekker Indonesisch gerecht, rendang. Lekker met kokosmelk, peultjes en diverse kruiden voor een smakelijke en gezonde maaltijd.[/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-9kfz3r’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj8qyi3d’ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 140 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-421cx7′][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 1′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-ablkr’][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj8qyxym’ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 120 g rundvlees (riblappen) in stukjes
  • 100 ml kokosmelk
  • 200 g peultjes
  • 0.5 ui, gesnipperd
  • 0.5 teentje knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • Mespunt laos
  • Mespunt sambal
  • Mespunt komijn
  • Mespunt korianderzaad
  • Mespunt kurkuma
  • Zout

Voedingswaarde per portie

  • 565 calorieën
  • 17.4 gram koolhydraten
  • 39.9 gram vet
  • 30.9 gram eiwitten
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-3a3trr’] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj8qzcya’ admin_preview_bg=”]

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok- of hapjespan. Bak de stukjes rundvlees kort aan. Voeg de ui, knoflook, sambal en de andere specerijen toe en bak circa 2 minuten zodat de smaken goed vrij komen. Voeg de kokosmelk, citroengras en de verse gember toe. Roer even goed door en laat circa 2 uur op laag vuur stoven. Stoom de peultjes in circa 5 minuten gaar. Verwijder het laurierblaadje, het citroengras, en de verse gember en breng de rendang op smaak met een beetje zout. Serveer met de peultjes.

Tip: vanwege de lange bereidingstijd kun je de rendang voor meerdere dagen maken en invriezen. Vermenigvuldig dan de ingrediënten bijvoorbeeld met 4 (behalve de stengel citroengras en het laurierblaadje).

[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.