mei 26, 2017

Salade biefstuk tagliata

[av_layerslider id=’221′] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Salade biefstuk tagliata’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj8ufco6′ admin_preview_bg=”] Een zeer smaakvolle salade met malse reepjes biefstuk, trostomaatjes en rucola, afgemaakt met Parmezaanse kaas.[/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-8zpv95′] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj8uli3y’ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Voorbereidingstijd: 10 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-6skpt5′][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 15 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-5jjhm1′][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 1′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-427h8p’][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj8um09l’ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 120 g biefstuk
  • 50 g rucola
  • 100 g trostomaatjes, gehalveerd
  • 15 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl citroensap
  • Peper en zout

Voedingswaarde per portie

  • 379 calorieën
  • 5.8 gram koolhydraten
  • 22.5 gram vet
  • 36.7 gram eiwitten
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-39kyh5′] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj8umff7′ admin_preview_bg=”]

Bereidingswijze

Kruid de biefstuk met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak de biefstuk circa 3 minuten aan beide zijden totdat deze de juiste gaarheid heeft bereikt. Bak de laatste minuut de geperste knoflook mee, maar let er op dat deze niet te donker wordt. Haal de biefstuk vervolgens uit de pan en laat, samen met de knoflook, 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

Verdeel de rucola en de trostomaatjes over het bord. Haal vervolgens de biefstuk uit het aluminiumfolie en snijd deze in dunne plakken. Verdeel over de groentes en bestrooi de salade met Parmezaanse kaas. Besprenkel als laatste met een paar druppels citroensap.

Eet hier een stuk fruit bij om de maaltijd compleet te maken.

Tip: als je de Parmezaanse kaas achterwege laat en 50 g trostomaatjes neemt in plaats van 100 g, dan is het recept ook geschikt voor fase 1!

[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.