Koolhydraatarme_Seafood_curry

Seafood Curry

Deze seafood curry ga je zeker toevoegen aan je favorietenlijstje. Gemakkelijk te maken, snel klaar en vooral… ongelofelijk lekker!

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 150 g vis en zeevruchten (mosselen, witvis, zalm, garnalen)
  • 1 el gekookte zilvervlies rijst
  • 0.5 ui
  • 25 g gember
  • 2 el olie
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • 0.5 tl kurkuma
  • 0.3 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 100 g tomaten, in blokjes
  • 1 el koriander
  • 0.3 tl garam masala
  • 50 g prei

Voedingswaarde per portie

  • 524 calorieën
  • 29.6 gram koolhydraten
  • 28.7 gram vet
  • 34.1 gram eiwitten

Bereidingswijze

Pureer de ui en gember samen tot puree. Verhit de olie in een pan, voeg de garam marsala toe en de gember-ui puree toe. Voeg de resterende ingrediënten toe, behalve de chilipeper en de tomaat. Voeg na 1 minuut de chilipeper toe en bak nog een minuut, voeg dan de tomaten toe en breng op smaak met peper en zout.

Breng de saus aan de kook, voeg de vis en zeevruchten toe en laat het geheel een minuut of vijf zachtjes doorkoken.