juli 5, 2018

Stoomkip met broccoli

[av_layerslider id=’237′] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Stoomkip met broccoli’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj8qwjck’ admin_preview_bg=”] Stomen is een bereidingswijze die volop smaak toevoegt, zónder extra calorieën. Deze stoomkip met broccoli en perzik is dan ook heerlijk mals.[/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-9kfz3r’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj8qyi3d’ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Voorbereidingstijd: 5 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-3u8d74′][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 20 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-1u2ez9′] Hier plaats je de inhoud[/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 1′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-2xclgb’][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj8qyxym’ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 1 kippendij
  • 150 g broccoli, in grote roosjes
  • 1 rode ui, in parten
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 0.5 tl kerriepoeder
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 1 perzik, in parten
  • 100 ml water
  • 1 el zoetstof
  • 1 tl azijn
  • 1 tl kaneelpoeder
  • peper
  • zout
  • stoomzak (verkrijgbaar in de supermarkt)

Voedingswaarde per portie

  • 443 calorieën
  • 17 gram koolhydraten
  • 23 gram vet
  • 42 gram eiwitten
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-3a3trr’] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj8qzcya’ admin_preview_bg=”]

Bereidingswijze

Leg de kippendij met broccoli, rode ui, knoflook en kruiden in de stoomzak. Sluit de zak zoals aangegeven op de verpakking en gaar 15-20 minuten in de oven. Verhit in een klein pannetje het water met zoetstof, kaneel en azijn tot het aan de kook is.

Zet het vuur laag en laat de perzik in 3-5 minuten beetgaar en warm worden. Haal de groenten en kip uit de zak, leg op een bord en serveer met de gezoete perzik.

[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.