Koolhydraatarme_Stoomkip_met_Broccoli

Stoomkip met broccoli

Stomen is een bereidingswijze die volop smaak toevoegt, zónder extra calorieën. Deze stoomkip met broccoli en perzik is dan ook heerlijk mals.

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten
  • Bereidingstijd: 20 minuten

    Hier plaats je de inhoud

  • Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 1 kippendij
  • 150 g broccoli, in grote roosjes
  • 1 rode ui, in parten
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 0.5 tl kerriepoeder
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 1 perzik, in parten
  • 100 ml water
  • 1 el zoetstof
  • 1 tl azijn
  • 1 tl kaneelpoeder
  • peper
  • zout
  • stoomzak (verkrijgbaar in de supermarkt)

Voedingswaarde per portie

  • 443 calorieën
  • 17 gram koolhydraten
  • 23 gram vet
  • 42 gram eiwitten

Bereidingswijze

Leg de kippendij met broccoli, rode ui, knoflook en kruiden in de stoomzak. Sluit de zak zoals aangegeven op de verpakking en gaar 15-20 minuten in de oven. Verhit in een klein pannetje het water met zoetstof, kaneel en azijn tot het aan de kook is.

Zet het vuur laag en laat de perzik in 3-5 minuten beetgaar en warm worden. Haal de groenten en kip uit de zak, leg op een bord en serveer met de gezoete perzik.

close

Ja, ik wil de Body Unlimited nieuwsbrief