juli 2, 2018

Tomaten-cheeseburger

[av_layerslider id=’211′] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Tomaten-cheeseburger’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz1uhc’ admin_preview_bg=”]
Een tomaten-cheeseburger: een hamburger op een gezond en sappig ‘broodje’ van gegrilde tomaat. Lekker met rode ui, sla en een beetje mayonaise.
[/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-cpvbzb’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj4s9pit’ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Voorbereidingstijd: 10 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-3wab5d’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 10 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-1y5vip’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 1′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-2lnfar’][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz2snm’ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 120 gram rundertartaar
  • 0.5 plak 30+ kaas
  • 1 grote vleestomaat, doormidden gesneden
  • Paar blaadjes sla
  • 0.3 rode ui, in ringen
  • 0.5 el olijfolie
  • 1 el mayonaise
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snufje cayennepeper
  • Snuf vers gemalen zwarte peper
  • Snuf zout

Voedingswaarde per portie

  • 334 calorieën
  • 8.1 gram koolhydraten
  • 18.4 gram vet
  • 31.8 gram eiwitten
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-5lyl13′] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz4qrb’ admin_preview_bg=”]

Bereidingswijze

Meng de tartaar met alle kruiden in een kom. Kneed goed door elkaar en vorm een burger. Vet een grillpan in met de olie, laat hem goed heet worden (totdat hij begint te roken) en grill de burger circa 2 minuten aan beide zijden.

Voeg de laatste minuut ook de tomaathelften toe met de gesneden kant naar onder. Leg de burger bovenop de onderste helft van de vleestomaat en beleg met de kaas, ui en de sla. Leg het kapje van de tomaat er bovenop.

Tip: lekker met een beetje mayonaise.

[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.