Deze rabarber jam is een heerlijk gerecht en zonder extra toegevoegde suikers!
Ingrediënten
(voor twee grote weckpotten jam)
750 gram verse biologische rabarber, gewassen en gedroogd
een afgestreken theelepel Greensweet-stevia Sweet intense of twee eetlepels Greensweet-stevia Suiker x-tra sweet.
2 gram agar-agarpoeder
eventueel: 5 druppels Greensweet-stevia karamel of vanille (optioneel, aan te bevelen voor extra smaak)
Bereidingswijze
Snij de rabarber in stukken van ongeveer 3 cm. Doe de stukken samen met de Greensweet suiker(s) in een pan en vul de pan met een beetje water; niet geheel vol. Zet de pan met deksel op middelhoog vuur. Zodra de massa begint te borrelen, het vuur laag draaien en de rabarber boterzacht laten koken. Blijf steeds even controleren. Dit duurt gemiddeld 45 minuten.
Als de rabarber boterzacht is, dan de pan van het vuur halen. Staat er nog vrij veel water op? Giet dan een klein beetje af, maar laat wel een klein bodempje water in de pan. Voeg direct de agar-agar toe en pureer alles met de staafmixer tot een gladde massa. Giet over in twee glazen, goed afsluitbare potten en laat verder afkoelen. Bewaar vervolgens in de koelkast.