februari 24, 2015

YES!!!!

Jaaaa, het is gelukt!! De eerste 10 kilo is eraf! 10,2 om precies te zijn.  Het was even spannend of het zou lukken, maar het nieuws is positief :-). Dat voelt wel heel erg lekker om deze eerste stap te hebben gezet. Nu nog een afspraak inplannen met Debbie van Beek om mezelf lekker onder handen te laten nemen.

En nu weer focussen op de volgende 10 kilo, want we gaan gewoon stug door. Ik ben pas 7 weken bezig en dit proces duurt nog zeker wel tot het eind van het jaar. Daar heb ik me ook mentaal op voorbereid. Zoals ik in mijn eerste blog heb verteld is dit het jaar waarin ik mijn streefgewicht ga halen :-). Ik heb nu een ritme. Ik merk dat ik het ook niet meer erg vind als mensen een ijsje voor mijn neus gaan zitten eten. Ik heb er geen behoefte aan.

Door de uren die ik werk, kook ik weinig, maar als we bezoek krijgen dan kook ik meestal. Dit waren meestal gerechten met rijst. Gezond met veel groente, maar ook met rijst. Gelukkig heeft PowerSlim zijn eigen rijst en pasta, dus ik eet gewoon met de pot mee. En tot mijn stomme verbazing heeft onze dichtstbijzijnde take-away een heerlijk tonijnsalade. Nooit naar gezocht en altijd voor dikmakers gekozen, maar zo zie je als je even verder kijkt, is daar zelfs een oplossing voor te vinden :-). Dus als Menno een avondje echt geen zin heeft om te koken (gebeurt gelukkig niet vaak), dan bestelt hij voor mij de tonijnsalade :-).

Een leuk nadeel van afvallen is dat je kleding opeens ruimer gaat zitten. Maar ja, wanneer ga je weer een nieuwe maat kopen? Dat proces stel je zo lang mogelijk uit, zeker als je, zoals ik, aardig wat maten kleiner wilt gaan. Mijn vraag aan jou is, zou je het leuk vinden als wij ook kledingruil avonden zouden organiseren? Vaak zijn de kleding, maar een paar maanden gedragen en zonde om weg te gooien, maar deze kleding houden, raad ik af. Waarom?

Ik denk dat elke vrouw kleding in haar kast heeft van verschillende maten. Maar wat is de boodschap in je onderbewuste als je de grotere maten, die nu te groot zijn geworden, bewaart? Juist, je hebt nog altijd iets bij de hand, mocht je het weer nodig hebben. Je hebt dus weer een escape. Denk je niet dat je eerder aan de rem zal trekken als je een maat kleding groter moet kopen omdat alles te strak zit? Dus wegdoen die kleding die te groot is geworden en lekker kijken naar de kleinere maatjes. Vind je het zonde, dan is er altijd wel een goed doel die zit te springen om kleding.

Ik heb in de afgelopen jaren alleen het allernoodzakelijkste gekocht. Ik wilde gewoon niet veel kleding hebben in de grote maten. Ten eerst vind ik winkelen helemaal niet leuk voor grote maten, maar ik wilde ook blijven verlangen een kledingkast vol met kleding in een, voor mij,  leuke maat. Daar kan ik me nu al op verheugen :-).

En nu gaan we volgende week vrij onverwacht op vakantie. Dus dat wordt een flink voorraadje PowerSlim producten in de koffer meenemen en de goede keuzes maken als we uit eten gaan. Want ook op vakantie wil ik gewoon doorgaan. Mijn doel is in ieder geval minimaal 1 kilo nog kwijt te raken en dat moet te halen zijn als ik me er netjes aan houd. Gelukkig gaan we naar een appartement, dus er zal ook zelf gekookt worden en maakt het toch allemaal wat makkelijker. En de  grote vraag zal zijn…zal het me lukken om ook op vakantie van de ijsjes af te blijven?

Mijn volgende blog zal een dagje later komen, want ik kom op dinsdag 10 maart terug. Woensdag 11 maart zal ik dan weer voor het eerst op de weegschaal staan en zal ik mijn blog weer schrijven. Ik vind het spannend!

Ik ben benieuwd of jullie interesse hebben in een kledingruilavond, laat het me hieronder weten. En heb je zelf vragen of tips over op vakantie gaan, deel ze dan ook hieronder, wij zijn er erg blij mee.

Groetjes,

Stephanie

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.