januari 26, 2016

En we gaan weer verder met afvallen

Het is even stil geweest op mijn blog over mijn afvalproces. Dat had te maken dat ik me ontzettend beroerd heb gevoeld. Achteraf bleek ik last te hebben van het opbouwen van het schildklierhormoon. Hier kwam ik pas achter toen ik hartkloppingen had. Gelukkig ging het vrij snel nadat ik mijn dosis had verminderd de betere kant op en gisteren heb ik te horen gekregen dat dit de dosis is waar ik voorlopig op moet blijven.

Maar ja, beroerd voelen en afvallen gaan bij mij niet samen. Ik ben zo lamlendig geweest dat ik niet regelmatig en heel slecht at. Ik ben dus weer terug bij af.

Af en toe wordt ik er een beetje hopeloos van, maar ik wil het niet opgeven. Dus een nieuw jaar met nieuwe kansen. Ik hoop dat het nu rustig blijft met mijn schildklier en dat dit probleem is opgelost en dan ligt het in mijn handen.

Eén ding waar ik vorig jaar niet mee kon stoppen is het drinken van Light dranken, in mijn geval Cola Zero. Sinds afgelopen zondag heb ik dat niet meer gedronken en ik merk het nu al. De eerste afkick verschijnselen zijn vandaag naar boven gekomen, en dat is een flinke hoofdpijn, waar geen paracetamol of water drinken iets tegen doet. Maar ja, ook dat gaat wel over.

Waarom ben ik gestopt met het drinken van Light dranken? Iedereen heeft denk ik al eens gehoord dat Aspartaam slecht voor je is. Volgens de website Mens en gezondheid kan het de volgende klachten geven:

  • Leerproblemen / geheugenproblemen
  • Lusteloosheid
  • Diarree/beven
  • Gewichtstoename
  • Misselijkheid
  • Migraine/hoofdpijn
  • Allergische reacties
  • Paniekaanvallen
  • Depressie
  • Tumoren

Maar op dezelfde pagina staat ook dat er veel positieve berichten te vinden zijn over het gebruik van Aspartaam. Zij gaan daar zelf niet op in.

Omdat bij het volgen van ZEN Bodi één van de verboden is dat je geen frisdrank mag drinken, normaal of de light variant, leek het me een goed idee om dus met Cola Zero te stoppen. Het is iets wat al een tijdje in mijn hoofd zat, dus nu gewoon doen.

Heb jij ervaring met Aspartaam en hoe jou lichaam erop reageert? Ik lees het graag hieronder.

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.