februari 10, 2016

Afvallen = Mentaal sterk zijn

Aparte titel, maar om af te vallen heb je mentale kracht nodig. Dat werd me vandaag duidelijk in een gesprek met een klant. En het is ook zo. Wil het toeval zijn dat ik vandaag een blog las over wat karaktertrekken zijn van mentaal sterke mensen en ik vind dat dit ook geldt voor mensen die bezig zijn met afvallen.

Ik wil een aantal van deze karaktertrekken opnoemen

1. Ze verliezen geen tijd aan zelfmedelijden. 

Zelfmedelijden is destructief en creëert negatieve gevoelens. Funest als je bezig bent met afvallen, Het is zo makkelijk om in een negatieve spiraal te vallen. De kunst is om het boos zijn op jezelf omdat je een misstap hebt begaan met eten, om te draaien naar trots zijn op wat je al bereikt hebt en weer verder gaan. Je bent nog steeds geen supermens.

2. Ze houden controle over hun eigen kracht.

Vaak vinden mensen zichzelf zwak omdat ze te zwaar zijn. Maar voor afvallen heb je kracht nodig en moet je voor jezelf opkomen. Het is ontzettend belangrijk om de focus te houden op je doelen en de stappen te nemen die naar je uiteindelijke doel leiden. Vergeet daarbij ook niet om stil te staan bij waarom die doelen zo belangrijk voor je zijn. Wat wil je ermee bereiken voor jezelf?

3. Ze focussen zich niet op de dingen waar ze geen controle over hebben.

Als er iets is waar je heel neurotisch en/of gestrest van kunt worden, is als je al je aandacht gaat richten op dingen waar je nul controle over hebt. Je kent dat vast wel, etentjes waar je echt geen keuze hebt wat je te eten krijgt. Vaak zie ik dat mensen zich daar ontzettend druk over maken, maar ja, je kunt het toch niet veranderen, dus houdt er de dagen ervoor rekening mee, geniet van het etentje en pak de draad de volgende dag weer op.

4. Ze maken zich niet druk over wat anderen van ze vinden. Of ze wel leuk genoeg zijn.

Hoe vaak heb jij het al gehoord, doe niet zo ongezellig, neem nou een lekker drankje/hapje. Ja en dan, laat je je overhalen omdat het belangrijk is voor die anderen of hou je je doel voor ogen en doe je dan maar “ongezellig”

5. Ze verliezen geen tijd aan nadenken over het verleden.

Los van het feit dat je nu leeft en niet gisteren, los je er ook niets mee op. Sterker nog: het kan je depressief maken. Je hebt de stap genomen om af te vallen, wees daar trots op.

6. Ze geven niet op.

De weg leidt zelden rechtstreeks naar succes. Afvallen en ook op gewicht blijven is een proces van vallen en opstaan. Er zijn bij mij ook zoveel dingen niet gelukt. En juist op dat soort momenten is het belangrijk om terug te veren. Nooit, maar dan ook nooit opgeven, want dan is het pas echt mislukt.

7. Ze verwachten geen instant succes.

De kunst is om je te blijven richten op de lange termijn. De stip op de horizon. Wat maakt jouw doelen zo belangrijk voor je? Elke kilo eraf is weer een stap dichter bij jou doel. Vier dat succes op bepaalde momenten. Beloon jezelf als je een tussendoel hebt gehaald

8. Ze vinden zichzelf belangrijk.

Ze maken zichzelf en hun doelen belangrijk. Als je jezelf niet belangrijk genoeg maakt, doen anderen het ook niet.

Nadat ik me in januari zo slecht heb gevoeld, zou het makkelijk zijn geweest om het maar op te geven, maar in plaats daarvan, ga ik weer verder en ik ben blij om te zeggen dat de eerst kilootjes er weer af zijn. In totaal zijn er nu 2,8 kilo af en is er 17 cm af. Die centimeters blijven me steeds verrassen J. Dat vind ik toch echt wel een groot voordeel van ZEN BODI.

Als ik al die karaktertrekken op een rijtje zet heb ik heel wat mentale sterke mensen bij mij in de zaak. Mijn hoop is dat jij dat ook van jezelf gaat zien. Welke karaktertrekken vindt jij dat je nodig hebt tijdens het afvallen?

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.