april 23, 2017

Quinoa salade met gegrilde kip

[av_layerslider id=’254′] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Quinoa salade met gegrilde kip’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jjb44sku’ admin_preview_bg=”] Ben jij op zoek naar een eiwitrijke salade? Dan is dit een geweldige keuze met quinoa en gegrilde kip. Heerlijk voor de zomerse dagen.[/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-9vnrsy’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jjb47mut’ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Voorbereidingstijd: 5 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-7iv7tu’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 10 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-6jopoy’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 1′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-4n4fo2′][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jjb487mv’ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 120 g kipfilet, in stukjes
  • 1 opscheplepel gekookte quinoa
  • 150 g gemengde sla
  • 3 tomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 3 ansjovisjes, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • kipkruiden
  • zout
  • peper

Voedingswaarde per portie

  • 437 calorieën
  • 14.2 gram koolhydraten
  • 25.2 gram vet
  • 35.6 gram eiwitten
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-31toeq’] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jjb48vjd’ admin_preview_bg=”]

Voor de kipkruiden:

  • 1 tl zout
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl koriander
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl zwarte peper
  • 1 tl tijm
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl basilicum

Bereidingswijze:

Marineer de kipfilet met een halve eetlepel olie en de kruiden naar smaak. Verhit een halve eetlepel olie in een koekenpan en bak de stukjes kip goudbruin en gaar en laat dit even afkoelen. Doe de sla, quinoa en de tomaatjes op een bord. Maak een dressing van 1 el olijfolie, citroensap, ansjovis, knoflook, peper en zout en sprenkel over de salade. Leg de lauwwarme kip boven op de salade.

Tip: Maak meer van de kruiden en bewaar in een goed afsluitbaar potje.

[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.