juli 2, 2018

Bloemkoolcouscous met biefstukreepjes

[av_layerslider id=’179′] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Bloemkoolcouscous met biefstukreepjes’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz1uhc’ admin_preview_bg=”]
Met een zelfgemaakte bloemkoolcouscous maak je dit heerlijke koolhydraatarme recept voor bloemkoolcouscous met biefstukreepjes.

[/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-cpvbzb’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz4dil’ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Voorbereidingstijd: 30 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-4ro2aw’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 10 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-37yj83′][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 4′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-7b51k’][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz2snm’ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 400 g biefstuk in reepjes
  • 1 bloemkool
  • 2 rode paprika’s in blokjes
  • 1 bakje kastanjechampignons in plakjes
  • 1 winterpeen, geraspt
  • 3 el Kikkoman sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • Peper
  • Zout

Voedingswaarde per portie

  • 190 calorieën
  • 5.8 gram koolhydraten
  • 6.1 gram vet
  • 26.1 gram eiwitten
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-5lyl13′] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz4qrb’ admin_preview_bg=”]

Bereidingswijze

Meng de Kikkoman sojasaus samen met één geperst knoflookteentje in een kom. Voeg de biefstukreepjes toe en laat voor circa 20 minuten marineren. Snijd de bloemkool in stukken en maal in de keukenmachine fijn tot kleine korreltjes. Verhit de olijfolie in een pan, voeg het andere teentje knoflook toe en bak de biefstukreepjes aan beide kanten tot de gewenste gaarheid is bereikt. Voeg de bloemkoolcouscous, paprika en champignons toe en bak nog voor circa 10 minuten. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel tenslotte de geraspte wortel over het gerecht.

Tip: eventueel garneren met verse kruiden (basilicum, tijm en/of rozemarijn etc.).

[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.