Koolhydraatarme_Boerenkoolstamp_met_uitgebakken_rauwe_ham

Boerenkoolstamp met uitgebakken rauwe ham

Een heerlijke, koolhydraatarme variant op de traditionele boerenkoolstamp. Lekker metuitgebakken stukjes rauwe ham.

  • Voorbereidingstijd: 2 minuten
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 1 zakje PowerSlim aardappelpuree
  • 3 plakjes rauwe ham, in stukjes
  • 100 g boerenkool
  • 1 el roomboter, gesmolten
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Peper

Voedingswaarde per portie

  • 332 calorieën
  • 9.7 gram koolhydraten
  • 16.0 gram vet
  • 35.2 gram eiwitten

Bereidingswijze

Doe de boerenkool met ruim water en een snufje zout in een pan. Breng aan de kook en laat circa 15-20 minuten koken. Doe 100 ml koud water in de shaker en meng met de inhoud van het zakje aardappelpuree. Warm dit op in een pannetje of circa 15-20 seconden in de magnetron (800 W).

Bak in een droge koekenpan, op matig vuur, de stukjes ham krokant uit. Giet de boerenkool af door een vergiet en druk, met de bolle kant van een lepel, even goed aan zodat er weinig vocht achterblijft. Schep de boerenkool en de uitgebakken ham door de aardappelpuree. Roer vervolgens de gesmolten roomboter door de stamppot om deze lekker smeuïg te maken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Tip: serveer met 5 zure augurkjes.

Uitgelicht PowerSlim product

PowerSlim_Aardappelpuree

Aardappelpuree

Verpakt per: 7

Deze fluweelzachte aardappelpuree is zo al hartstikke lekker, maar smaakt ook prima als je opbakt als rosti of in een ovenschoteltje met witlof en hamrolletjes.