Koolhydraatarme_Courgette-noodles_geroosterde-tomaat-_geitenkaas

Courgette noodles met geroosterde tomaat en geitenkaas

Noodles van courgette, of courgetti, een lekkere vervanger van pasta én een extra portie groenten. In dit recept met geroosterde tomaat en geitenkaas.

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 90 g geitenkaas (of mozzarella light of feta light)
  • 200 g courgette, geschaafd in linten
  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje tijm, fijngehakt
  • 1 takje basilicum, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el pesto
  • Zout
  • Peper

Voedingswaarde per portie

  • 516 calorieën
  • 19.6 gram koolhydraten
  • 37.9 gram vet
  • 22.6 gram eiwitten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 165°C. Leg de cherrytomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel de tomaten met 1 eetlepel olijfolie, tijm, knoflook, peper en een beetje zout. Verbrokkel de geitenkaas, over de tomaten en bak de tomaten in de oven in circa 8 minuten zacht. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de courgette in circa 4 minuten gaar. Verhit nog een pan en rooster de pijnboompitten circa 3 minuten. Meng vervolgens de courgette, tomaten met geitenkaas, pijnboompitten en pesto door elkaar. Garneer met de basilicum.

Tip: Om de courgette noodles te snijden kun je ook een spirelli gebruiken.

close

Ja, ik wil de Body Unlimited nieuwsbrief