Koolhydraatarme_Ei-muffins

Ei muffins

Ei muffins, een uitstekende combinatie van groente met ei en daardoor koolhydraatarm en eiwitrijk. Een lekker receptje geschikt voor de lunch en diner.

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal personen: 1

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 8 champignons in schijfjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 8 groene olijven, fijngehakt
  • Scheutje water
  • Peper
  • Zout

Voedingswaarde per portie

  • 200 calorieën
  • 2.7 gram koolhydraten
  • 13.7 gram vet
  • 14.9 gram eiwitten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de muffinvorm in of gebruik cupcake vormpjes. Verdeel de tomaat, olijven en champignons over de muffinvorm. Klop de eieren luchtig met een scheutje water. Voeg peper en zout toe. Giet vervolgens het eimengsel in de muffinvorm. Doe de vormpjes niet te vol, maar ongeveer voor ¾. Bak de muffins gedurende 20 minuten in de oven.