juli 1, 2018

Gegrilde aubergine met geitenkaas en tomaat

[av_layerslider id=’151′] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Gegrilde aubergine met geitenkaas en tomaat’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz1uhc’ admin_preview_bg=”] Een kleurrijke aubergine met geitenkaas en tomaat, tijdens de herfstachtige dagen.[/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-cpvbzb’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz4dil’ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Voorbereidingstijd: 10 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-3hde78′][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 20 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-2j4r78′][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 1′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-395ltu’][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz2snm’ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 50 g aubergine in dunne plakjes gesneden
  • 50 g cherrytomaten in vieren gesneden
  • 3 tl geitenkaas
  • 2 takjes verse basilicum, fijngehakt
  • 2 takjes verse peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • Zout
  • Peper

Voedingswaarde per portie

  • 162 calorieën
  • 5.8 gram koolhydraten
  • 13.0 gram vet
  • 4.0 gram eiwitten
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-5lyl13′] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jisz4qrb’ admin_preview_bg=”]

Bereidingswijze

Verwarm de grill van de oven voor. Bestrijk de plakjes aubergine met olie. Breng op smaak met zout, peper en knoflook. Gril ze aan beide kanten circa 15-20 minuten en laat ze vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje. Verkruimel de geitenkaas en verdeel dit samen met de gesneden cherrytomaten over de aubergines. Garneer met verse kruiden. Let op: dit is een bijgerecht! Lekker met een stukje witvis of gegrilde kip of kalkoenfilet voor een volledige maaltijd.

[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.