juli 6, 2018

Geroosterde pompoen met kip, spinazie en walnoten

[av_layerslider id=’240′ av_uid=’av-4ssslw’] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Geroosterde pompoen met kip, spinazie en walnoten’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jis47woe’ admin_preview_bg=”]

Een lekker en koolhydraatarm recept. Deze maaltijd met geroosterde pompoen, kip, spinazie en walnoten is gezond en gemakkelijk op tafel te zetten.

[/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-hdi0a’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj9ke3z0′ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Voorbereidingstijd: 10 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-68ii7o’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 45 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-43sdhg’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 1′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-33nks4′][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jis47woe’ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 120 g kipfilet in stukjes
  • 0.25 Hokkaido pompoen, pitten verwijderd en in stukjes
  • Flinke hand verse spinazie
  • 5 walnoten
  • 1 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Voedingswaarde per portie

  • 506 calorieën
  • 7 gram koolhydraten
  • 36.6 gram vet
  • 35.6 gram eiwitten
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-2bpty2′] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jis47woe’ admin_preview_bg=”]

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C. Beleg de bakplaat met bakpapier en verdeel de stukjes pompoen eroverheen. Besprenkel met een halve eetlepel olijfolie en bestrooi met peper en zout. Plaats in de oven voor circa 30-40 minuten. De pompoen is gaar als je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de stukjes kipfilet goudbruin en gaar. Bestrooi met een beetje peper en zout. Laat de pompoen en de kip een beetje afkoelen en verdeel op een bord. Meng met de spinazie en brokkel de walnoten eroverheen.

[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.