juli 6, 2018

Kikkererwtensalade met feta en groene dressing

[av_layerslider id=’241′ av_uid=’av-3nj0yq’] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Kikkererwtensalade met feta en groene dressing’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jis47woe’ admin_preview_bg=”]

Peulvruchten zijn gezond, eiwitrijk en lekker. Maak eens deze kikkererwtensalade met feta, tomaatjes en een groene dressing.

[/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-hdi0a’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj9ke3z0′ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 20 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-2cts9u’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 1′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-33nks4′][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jis47woe’ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 90 g feta light
  • 1 opscheplepel gekookte kikkererwten
  • 25 g rucola
  • 25 g verse spinazie
  • 100 g tomaatjes, gehalveerd
  • 0,25 avocado in stukjes
  • 0.5 rode ui
  • Plukje tuinkers

Voedingswaarde per portie

  • 531 calorieën
  • 14.7 gram koolhydraten
  • 40 gram vet
  • 23.2 gram eiwitten
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-2bpty2′] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jis47woe’ admin_preview_bg=”]

Bereidingswijze

Verdeel de rucola en de verse spinazieblaadjes op een bord en meng met de kikkererwten, stukjes tomaat, avocado en de rode ui. Brokkel de feta eroverheen en meng de salade met de dressing. Garneer met de tuinkers.

Tip: lekker met een eetlepel geroosterde pijnboompitten.

Ingrediënten groene dressing

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl citroensap
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout
[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.