Peulvruchten zijn gezond, eiwitrijk en lekker. Maak eens deze kikkererwtensalade met feta, tomaatjes en een groene dressing.
[/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-hdi0a’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jj9ke3z0′ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 20 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-2cts9u’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 1′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-33nks4′][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jis47woe’ admin_preview_bg=”]Ingrediënten
- 90 g feta light
- 1 opscheplepel gekookte kikkererwten
- 25 g rucola
- 25 g verse spinazie
- 100 g tomaatjes, gehalveerd
- 0,25 avocado in stukjes
- 0.5 rode ui
- Plukje tuinkers
Voedingswaarde per portie
- 531 calorieën
- 14.7 gram koolhydraten
- 40 gram vet
- 23.2 gram eiwitten
Bereidingswijze
Verdeel de rucola en de verse spinazieblaadjes op een bord en meng met de kikkererwten, stukjes tomaat, avocado en de rode ui. Brokkel de feta eroverheen en meng de salade met de dressing. Garneer met de tuinkers.
Tip: lekker met een eetlepel geroosterde pijnboompitten.
Ingrediënten groene dressing
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl citroensap
- 1 el platte peterselie, fijngehakt
- Peper en zout