november 24, 2015

Kipstoof met rode wijn

[av_layerslider id=’250′] [av_heading tag=’h1′ padding=’10’ heading=’Kipstoof met rode wijn’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” margin=”][/av_heading] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jjb2aiwb’ admin_preview_bg=”] Een heerlijk stoofpotje. Voor iedereen in fase 3, maar ook als je niet met PowerSlim bezig bent, heerlijk om te maken. Eet smakelijk!![/av_textblock] [av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-9m332o’] [av_iconlist position=’left’ iconlist_styling=’av-iconlist-small’ custom_title_size=” custom_content_size=” font_color=” custom_title=” custom_content=” color=” custom_bg=” custom_font=” custom_border=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jjb2ee7l’ admin_preview_bg=”] [av_iconlist_item title=’Voorbereidingstijd: 5 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-roogw’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Bereidingstijd: 30 minuten’ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue862′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-k6tyo’][/av_iconlist_item] [av_iconlist_item title=’Aantal personen: 1′ link=” linktarget=” linkelement=” icon=’ue80a’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-4eabq8′][/av_iconlist_item] [/av_iconlist] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jjb2emyh’ admin_preview_bg=”]

Ingrediënten

  • 120 g kipfilet, in blokjes
  • 0.5 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 g gerookte spekreepjes
  • 0.5 blikje tomatenpuree
  • 1 el olijvenringetjes
  • 4 el rode wijn (bourgogne)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl provençaalse kruiden
  • 1 el maïzena of bloem
  • 30 g meergranen stokbrood
  • zout
  • peper

Voedingswaarde per portie

  • 466 calorieën
  • 26.7 gram koolhydraten
  • 20.1 gram vet
  • 44.6 gram eiwitten
[/av_textblock] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-2zg4ds’] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jjb2f9nf’ admin_preview_bg=”]

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de spekjes in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak de spekjes uit. Voeg vervolgens de kipstukjes, tomatenpuree en 1 el maïzena toe en bak 1 minuut mee. Schenk vervolgens de wijn al roerende in de pan en neem de pan van het vuur. Voeg de olijven en kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.

Doe het kipmengsel nu in een ovenpannetjes of in een ovenschaal. Dek af en plaats het gerecht circa 15 minuten in de oven. Serveer met het meergranen stokbrood

Tip: Lekker met een salade van rucola, cherrytomaatjes en goede olijfolie.

[/av_textblock] [/av_one_half]

Subscribe to the newsletter

Fames amet, amet elit nulla tellus, arcu.